Европейската комисия провери ДП РАО

25.06.2012
1 коментара | коментирай
Европейската комисия провери ДП РАО

Миналата седмица в ДП РАО е била извършена проверка на финансовото изпълнение на договореностите с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) във връзка с осигуряването на трудовите възнаграждения на работещите на 1 и 2 блок на атомната централа. Одитът се е провел по поръчка на Европейската комисия (ЕК), която е основен донор в Международен фонд „Козлодуй”, създаден, за да компенсира последиците от предсрочното затваряне на ядрени мощности в България. Един от ангажиментите, поети от Фонда, е осигуряване на заплатите на служителите, заети в дейности по извеждане от експлоатация на неработещите блокове. Този ангажимент е регламентиран в т. нар. Грант Агриймънт 16, а от 1 ноември 2010 г., с прехвърлянето на служители от АЕЦ „Козлодуй” към ДП РАО, Предприятието официално е страна по грантовото споразумение.
Екипът на ЕК е извършил цялостна кръстосана проверка по всички теми, касаещи трудово-правните отношения между работодателя и служителите и коректното изплащане на техните възнаграждения.
На финалното заседание проверяващите са заявили, че нямат никакви забележки по отношение на финансовото изпълнение на Грант Агриймънт 16 от страна на ДП РАО. Екипът е изказал благодарност за съдействието и ефективната съвместна дейност на работната група от ДП РАО, формирана за проверката.

Снимка: архив

Коментари
Д П,
Дата на публикуване: 26.06.2012 14:33:06
Като извършиха проверка и какво остановиха че работниците взимат европеиски заплати така е може би някои пенсионери в СП,,ИЕ може да взимат пенсия плюс европеиска заплата ще се чуе и тяхното няма да е далече ще видим кой колко пари взима и каде отиват парите на някой у джоба


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.