Съдът даде зелена светлина на ремонтите на пътищата

14.11.2017
7 коментара | коментирай
Съдът даде зелена светлина на ремонтите на пътищата

Община Козлодуй вече може да започне планирания ремонт на пътната инфраструктура в града. Това стана, след като Върховният административен съд даде окончателното си ришение и приключи съдебния спор между администрацията и хърлешката фирма „Еврострой – 67” ЕООД, с управител Иван Върбанов Иванов, която в края на март обжалва условията за допускане до конкурс за обществена поръчка с искане за „спиране на процедурата” до решаване на съдебния спор. Комисията за защита на конкуренцията обаче остави искането без уважение със становище, че в заложените в обществената поръчка изисквания Общината се e съобразила с принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, публичност и прозрачност. Съвсем неизненадващо „Еврострой-67” ЕООД обжалва и на последна инстанция - пред тричленен състав на ВАС – а решението да остави в сила предишното, постановено от КЗК, идва в началото на ноември. Освен това фирмата на Иван Върбанов трябва да заплати на Община Козлодуй разноските по делото в размер на 840 лв.
След края на съдебния спор работата по планираните за ремонт „Освободител”, „Тодор Каблешков”, „Симеон Русков” и „Васил Коларов” може да започне, но не е ясно кога ще се случи това. От администрацията обявиха, че дейности ще се извършват „доколкото позволява времето“, а по-усилената работа ще започне през пролетта. На този етап старт е даден на ремонтните дейности на пътя на изхода на града в посока Лом, като се планира преди пролетта да се обхване подходът за болницата и пряката от фирма "Радецки" до свързването й с главната "Христо Ботев" при МЦ "Дарис".
Петя Дилова

Коментари
Юрик Мартинов
Дата на публикуване: 14.11.2017 11:03:43
Очаква се изкърпването да започне на 01.01.2032 година,
Дени
Дата на публикуване: 14.11.2017 12:48:35
Ако ремонта се отложи за пролетта това ще означава че средствата ще бъдат двойни, т.е. тези обжалваните от 2017 г. плюс новите средства за поддръжка на инфраструктурата за 2018 г. Другото което е ще има ли ремонти в селата - Хърлец, Гложене и т.н. или ще е само на 2-3 улици в града ???
Даниел
Дата на публикуване: 14.11.2017 13:27:03
Сега асфалтират ул.Хаджи Димитър, като процеса включва и включването в асфалтовата смес и на окапали листа от дърветата, които на улицата са много и не са почистени. Дали покъсно те ще започнат да гният и да повреждат асфалта не е ясно. Ще изчакаме и ще видим и помиришем. Работниците правят някакви бегли опити да почистват листата с лопати, но не се получава, и ги оставят под и в асфалта.
Изчкайте още малко
Дата на публикуване: 14.11.2017 15:44:55
да падне снега та да стане по яко асфалтиране!
Малоумна работа!
kolio
Дата на публикуване: 14.11.2017 17:53:20
А коя фирма извършва ремонтите?

Do kolio
Дата на публикуване: 14.11.2017 22:36:36
На Маринела Фирмата, Жидан Строй
........
Дата на публикуване: 14.11.2017 23:54:34
Какво е Убразованието на Жидан?
СигОрну е кат мойто?
Той не е ли Оправител на механизация у бекасето?
Ревете за Господари на ефира!!!
Сега е много актуална темата^^шуробаджанащина^^
Интересно ми е,кой ли репортер ще пратят,не че нещо,ама се чудя,кой ли е в тозо регион?


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.