Предлагат по-нисък данък за такситата

31.10.2017
4 коментара | коментирай
Предлагат по-нисък данък за такситата

Година по-късно общинската администрация реши да се съобрази с исканията на фирмите за таксиметров превоз на пътници и предложи намаление на данъка им.  Промените в Наредбата за местните данъци беше направена преди една година заради промяна на нормативната уредба в страната. Тогава беше обяснено, че размерът на налога може да варира от 300 до 1000 лева. С решение на ОбС беше прието данъкът за Козлодуй да е около средния за страната, а именно 400 лева на година. На това тогава остро възразиха таксиджиите, които поискаха данъкът им да е на минимума, но претенциите им бяха отхвърлени. Година по-късно Общината внася за разглеждане предложение за намаляване на налога на 300 лева. Промяната на мнението е мотивирано с това, че част от превозвачите са прекратили или значително са намалили дейността си, а в същото време се е увеличил нелегалния превоз на пътници. Според разчетите на администрацията приходите в общинската хазна при намалението ще паднат с 2 600 лева, но пък ще се увеличи качеството на услугата. Предложението предстои да бъде разгледано на редовната сесия на Общинския съвет, насрочена за 31 октомври.
Деси Николова
 

Коментари
но пък ще се увеличи качеството на услугата
Дата на публикуване: 01.11.2017 06:12:14
Ще се увеличи качеството ама друг път
пътник
Дата на публикуване: 02.11.2017 08:00:33
\"част от превозвачите са прекратили или значително са намалили дейността си, а в същото време се е увеличил нелегалния превоз на пътници\"
Какъв нелегален превоз?
На спирката в центъра постоянно стоят две коли и качват пътници за Хърлец и Гложене.
Само, че няма кой да види.
........
Дата на публикуване: 02.11.2017 17:53:46
Няма нелегален превоз......ххаах,те возят само познати и приятели и то за удоволствие,обичат всеки ден да правят по 20-30 курса до Бутан и Гложене...:)
пътничка
Дата на публикуване: 02.11.2017 19:24:38
Не знам колко са пътниците до Хърлец и Гложене, но знам че автобуси за Крива-бара, Хайредин, Манастирище и т.н. по тази линия няма. Пътува само един автобус от Монтана до Козлодуй и обратно и това е. Ако не са тези нелегални превозвачи, кой ще ни превози?Не че ги подкрепям, но имаме нужда от превоз вси пак. А на междуградските автобусите може да се разчита само ако си тръгнал от началната спирка, защото пътуват само бусчета и места няма.


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.