Решават ВиК-проблемите в Бутан

20.07.2011
13 коментара | коментирай
Решават ВиК-проблемите в Бутан

На работна среща в Бутан част от ръководството на ВиК-Враца, заедно с ръководителите на район Козлодуй, набелязаха спешни мерки за по-трайното решаване на проблемите с питейната вода в селото. На срещата стана ясно, че към Бутан се подава повече от изискуемото по европейски стандарт количество вода, но безконтролното й разходване е причина, в някои части на селото ценната течност да не стига. Освен това в пиковите горещи дни преди време е аварирала помпата на основния кладенец, от който се черпи водата за селото, като паралелно с това е имало и голяма авария на напорен водопровод. И двете повреди са отстранени, като предстои водоизточника да бъде снабден с по-мощна помпа, която да тегли и подава повече вода към хората. За да се справят в сухия период обаче от ВиК са категорични, че ще е нужно и съдействието на хората. „Водата, която ВиК доставя е за питейно-битови, а не за поливни цели. А в Бутан тя се харчи безмилостно”, обясни техническият ръководител на район-Козлодуй Сашо Симеонов.  Главният инженер на ВиК-Враца инж. Кирил Кочев пък допълни, че водопроводната мрежа в селото ще бъде прерайонирана, тъй като сега тя така е направена, че дори и при максимално подаване, ако ниските части ползват  вода за поливни и други цели, до високите тя пак няма да достига. За това ще се направят около 2 километра водопроводни свръзки и със спирателни кранове налягането ще бъде уеднаквено във всички части на селото.
Това обясниха ВиК-специалистите и на среща по-късно със засегнатите от безводието хора от високите части на Бутан, които поставиха остро въпроса, че близо две седмици не са имали вода.
Паралелно с това Вик започва акция по прекъсването на некоректни абонати, които са се прикачили незаконно към водопроводната мрежа, след като вече веднъж са били отрязани заради неплатени сметки. Предстои съвместна акция с полицията и в ромския квартал, където почти всички постройки са вързани без водомери към тръбите и се пилее ценната течност.
Деси Николова
20 юли 2011 г.

По време на акцията беше прекъснат абонат, към който водоподаването е било спряно с тапи още през 2009 година, а от тогава до сега три пъти те са го отрязвали, а той се е връзвал обратно към мрежата.
 

По време на работната среща гл.инженер на ВиК инж. Кирил Кочев /вляво на снимката/ обясни, че бутанската ВиК-мрежа ще бъде прерайонирана.

 

Коментари
azsym
Дата на публикуване: 20.07.2011 12:22:12
Божееее Господии! Най-накраяя ще живеем и ние ж 21век! Аплодименти ! КОлко години трябваше да миреруваме за да се стигне до това решение! Божее немога да повярваммм ! Вече ще се къпеме в банята и ще си миеме съдовете! Хвала тебе Господи! Идват избори ... крайно време бешее кметеее прост!Цялото кметство сте корумпирани к****! Осъзнаейте сеее!
ПИСНА НИ бее човек! И как ви не е срамм да кажете че се израсходва за поливане!Та ние това лято дали имахме и за 3 дни вода бее простаци мръсни!Толкова сте долни че няма на къде! Какво съдействие искате вие бе?!?Питам как не ви е срам да се изказвате така! Няма с кво да си измиеме задници, нямаме вода за пиене , пък тея за поливане!Ходиме по комшиите с кладенци да пълниме тубите че да се изкупеме!Мизерници такива долни!
несъм
Дата на публикуване: 20.07.2011 12:53:19
да, но да ви кажа че Стефанов отдавна обикаля из махалата и й обещава вода на воля..... а за да пуснат вода, чух че ставало с молба до кмета!!!
Румен Пуриев
Дата на публикуване: 20.07.2011 13:10:15
Браво най - после сигурно ще има вода към нашият край. Искам да попитам защо нямаше гластност за проведената среща на ВИК с жителите на с Бутан. Дано се збъднат мечтите на Бутанчани.
неизмита
Дата на публикуване: 20.07.2011 13:29:30
това с крановте ми е познато, на който му намалее водата отива и спира кранчето на другите, така че - надежда всяка тук оставете и кладенец си направете
неизмита
Дата на публикуване: 20.07.2011 13:31:20
Защото г-н Пуриев, ако имаше гласност и аз и Вие щяхме да сме там и да задаваме неудобни въпроси
Бутански жител
Дата на публикуване: 20.07.2011 13:33:40
Писах и в новините, където е излъчен репортажа - Защо не видях на срещата нито един представител на нито една институция от Бутан? Единствено д-р Диана?!
Бутански жител
Дата на публикуване: 20.07.2011 13:52:36
Да никаква гласност - нищо, точно заради това, че и аз и куп други щяхме да отидем и да зададем неудобните си въпроси!!!
azsym
Дата на публикуване: 20.07.2011 14:03:53
туй си е цял мираж беее хора, и аз все си мисля че няма да стане нищо от цялата тая предизборна простащина или ако стане пак ще има някъв режим ама да се надяваме по малък!
lele
Дата на публикуване: 20.07.2011 14:27:32
to ako sluhame kmeta nqma rejim na vodata ot 2 godini
Йовчев
Дата на публикуване: 21.07.2011 16:56:15
Водната кула в селото беше разрушена, но нова не се направи.Без изравнителен резервоар или кула вода в с.Бутан няма да има.Идеята да сложат по-мощна помпа в кладенеца, може окончателно да сасипе кладенеца. Важно е колко вода може да подаде кладенеца без да се запуши а не колко е мощна помпата.Тези проблеми са задължение първо на Общината, а след това на ВиК.И двете институции в случая са безнадеждни.
...
Дата на публикуване: 21.07.2011 19:59:07
задължение на общината,задължение на вик..абе хора защо не се осъзнаете вече?!нали за това са кметовете на населените места.Те трябва да защитават интересите на жителите,и когато има некоректно отношение към тях,било от чез,вик..и др.да се противопоставят,а не само да сучат мустак и да вдигат рамене
===============
Дата на публикуване: 21.07.2011 22:58:42
нашия каза че му остава малко и се спасява......
....
Дата на публикуване: 22.07.2011 08:19:50
о то Людмил и малко и много време да има той толкова си може просто,но дано само не предаде щафетата на Стефан,че тоя освен безхаберен е и много алчен.Цял живот му се искат много пари с малко работа..ще ме прощава господ,нали е негов човек


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.