Пожарната апелира за бдителност в началото на сезона

18.10.2017
0 коментара | коментирай
Пожарната апелира за бдителност в началото на сезона

В началото на отоплителния сезон от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ припомнят правилата за безопасно използване на отоплителните уреди, така че да се избегнат битовите инциденти, при които често има пострадали хора.
Един от първите и основни съвети на пожарникарите е да се използват само технически изправни уреди, без значение дали те са на твърдо гориво, газ или ток.
Специално за печките на дърва и въглища се препоръчва да бъдат монтирани върху негорими подложки, да са далече от лесно запалими предмети, а кюнците да са поне на 50 сантиметра от стените. От пожарната съветват още при разпалване да не се ползват леснозапалими и горими течности и да не се изгарят отпадъци, както и да се внимава къде се изхвърля сгурията. Това е позволено да става във варели, кофи с капаци или в ями. При всички видове уреди за отопление е валиден и съветът да на се оставят работещи такива без наблюдение, да се спазват инструкциите за употреба на производителите и особено да се обърне внимание за спазване на мерките за пожарна безопасност от  самотноживеещите, трудноподвижните и лежащо болни хора.
Деси Николова
 Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.