Протестът в болницата и рутинни въпроси обсъждат съветниците

18.10.2017
1 коментара | коментирай
Протестът в болницата и рутинни въпроси обсъждат съветниците

Рутинни въпроси са включени в дневния ред на сесията на Общинския съвет, насрочена за 18 октомври. На нея обаче се очаква каква информация ще бъде предадена от заседанието на комисията по здравеопазване, проведено вчера, на което беше  обсъждано протестно писмо от медицинските сестри от интензивното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.
Както вече ви информирахме на заседанието на комисията стана ясно, че заплахата за масово напускане на сестрите ако не се промени отношението на ръководството на болницата към тях е съвсем реално. Това пък би довело до фактическо закриване на здравното заведение, тъй като без интензивно отделение то не може да работи, но въпреки това конкретни решения не бяха взети.
Иначе на сесията съветниците ще гласуват още промени в две от общинските наредби, които се налагат заради привеждането им съгласно нормите на националното законодателство.  Предвижда се още и обсъждане на предложения на администрацията за допълнение на годишната Програма за управление и разпореждане с общински имоти, за терени към които има проявен инвеститорски интерес. На заседанието ще се обсъждат и промени в Правилник за организацията и дейността на ОбС отново заради промени в националното законодателство.
 

Коментари
нищо не е така, както изглежда
Дата на публикуване: 18.10.2017 21:33:55
Масово напускане на сестри в момента няма. Отделението по интензивни грижи работи с хората, които останаха верни на Болницата. Тези, които са напуснали вече, в мнозинството си вече го бяха направили поради постоянен теч от години наред и не по вина на сегашния управител...и няма невъзможни неща....Болницата не е само това отделение!!!


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.