Вменяват на сестрите от интензивно отговорност за затваряне на болницата

16.10.2017
50 коментара | коментирай
Вменяват на сестрите от интензивно отговорност за затваряне на болницата

Председателят на общинската комисия по здравеопазване д-р Боряна Добрева се опита да натовари с отговорността за оцеляването на козлодуйската болница сестрите от интензивното отделение, които бяха поканени днес на заседание на комисията, за да бъдат изслушани оплакванията им от настоящия управител на здравното заведение д-р Олга Николова. Недоволството на медицинските сестри от отделението по анестезия и интензивно лечение идва главно от отношението на д-р Николова към тях от началото на август, когато след напускането на д-р Огнян Шумански отделението и екипът остават без началник, до днес, когато това напрежение ескалира до степен медицинският екип да не вижда друг изход от ситуацията, освен да напусне. Още през септември сестрите изпратиха протестно писмо до кмета и до Общинския съвет, в което подробно обясняват, че са подложени на непрекъснат психически тормоз, биват командировани в други отделения като помощен персонал и дори обиждани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С писмото си медицинските сестри отправят молба към Община Козлодуй като принципал на болницата да вземе отношение по въпроса. По-рано днес на заседанието на постоянната комисия те бяха изслушани, а въпросът за недоволството им от отношението към тях като медицински персонал бе обърнат главно към ситуацията, в която чрез заплахите си за напускане те предрешават затварянето на козлодуйската болница. Въпреки това някои от медицинските сестри с категоричност обявиха, че напускат работните си места, тъй като опитите им за диалог с настоящия управител на здравното заведение остават безплодни. Опит за такъв диалог обаче не направи и принципалът на болницата в лицето на Община Козлодуй, тъй като д-р Николова не бе поканена на заседанието на комисията, а от администрацията обясниха, че искали най-напред да изслушат сестрите, въпреки че предварителни разговори с тях вече са водени от председателя на здравната комисия. В опита си да тушира проблема, като обясни каква ще бъде съдбата на козлодуйската болница без отделение по анестезия и интензивно лечение обаче д-р Боряна Добрева се опита да постави задача на сестрите да върнат д-р Шумански на работа, а след това пряко ги натовари с отговорността за затварянето на болничното заведение. Те обаче останаха категорични в решението си, че без промяна в отношението и условията на труд няма да останат на работа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екипът на kozloduy-bg.info ще следи за развитието на така създалата се ситуация и ще представи всички гледни точки на казуса, който, оказва се, е способен действително да предреши съдбата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.
Петя Дилова

Коментари
ммм
Дата на публикуване: 16.10.2017 19:51:41
А какво ли мисли в момента Николай Петков от последната снимка?
kkk
Дата на публикуване: 16.10.2017 20:13:17
Защо сестрите да връщат Шумански? Да не са го изгонили те, както още пет доктора. Ами Боряна Добрева да си прибере де.......я в кочината, докато съвсем не е съсипала хубавата ни болничка!
Видял и чул
Дата на публикуване: 16.10.2017 20:34:13
Ами да напускат, от тях полза никаква.
Пенка
Дата на публикуване: 16.10.2017 20:48:41
Нека докторите от Общинският съвет да оправят проблема.Нали за това сме ги избрали....Да поемат лична отговорност, както и председателя на Общински съвет.Те са хората, който носят моралния ангажимент към хората в град Козлодуй......
Мими
Дата на публикуване: 16.10.2017 20:54:58
А защо ненормалната Олга не е на срещата? Гузен негоден бяга!
запознат
Дата на публикуване: 16.10.2017 22:57:26
Шумански, сам най-накрая, след дългогодишно неспазване на трудова дисциплина, си написа молба за напускане. Само д-р Николова успя да се справи с него!А сестрите от реанимация се командироват в други отделения, за да си заработят по някакъв начин заплатите, защото в реанимацията не правят нищо!
Лошото в болницата е, че няма трудова дисциплина, което не е непоправимо. За всичко си има начини.Поздравявам шефката на болницата за твърдата й ръка!!!
Йорданов
Дата на публикуване: 17.10.2017 09:05:49
Такава анархия и организация никога не е имало в болницата. Не знам каква твърда ръка има новата /вече стара/ управителка, но да се налага намесване на други институции в създалата се ситуация не ми се струва да е нормално. Може пък това да са договорките на д-р Боряна Добрева с управителката . Да цъфти здравния и център, а пък майната и на болницата - голяма работа някакви доктори и сестри - тя е над тези неща. Козлодуй ще стане втора Враца.
До запознатата
Дата на публикуване: 17.10.2017 09:12:50
За Шумански - не знам, но знам, че управителката наложи в болницата стилът и на управление в детско отделение - никаква работа - само частпром през работно време и майната и на болницата.
====
Дата на публикуване: 17.10.2017 09:45:57
1. Управителката не е от Козлоду.
2. Кара сестрите да работят, а не да се водят на работа.
3. Който иска да работи да работи, който не да се пусне обява и това е.
4. До кога ще интриганстват
до Д.Н.
Дата на публикуване: 17.10.2017 09:56:56
Нека и г-жа Занева вземе отношение - нали най-ревностно защитава новата управителка. Нека да се провери все пак дали сестрите от детско работят повече и върху какво работят клюки и интриги или които и да е други сестри в други отделения. Все пак то се знае и вижда де кой колко работи не е нужно да се коментира.
нафарфорий
Дата на публикуване: 17.10.2017 10:04:54
тая болница е една пералня за пари...само некадърници мислещи как да си пълнят джобовете..пълна бесовица
Запознат
Дата на публикуване: 17.10.2017 10:35:20
Анархията в тази болница е имало при всички управители досега и дано на доктор Николова й стигнат сили и нерви да се справи с всички нередности,толерирани от много години.
До Йорданов
Дата на публикуване: 17.10.2017 11:09:06
Истината е по-страшна. Д-р Добрева е комбина с д-р Антонио Георгиев /Първа частна МБАЛ Враца/ и д-р Ралчовски. Те опорочиха конкурса и я сложиха тази защото и знаят капацитета и са уверени че ще съсипе болницата и те ще я купят за 1 лев.
нафарфорий
Дата на публикуване: 17.10.2017 11:19:56
тая болница е една пералня за пари...само некадърници мислещи как да си пълнят джобовете..пълна бесовица
нафарфорий
Дата на публикуване: 17.10.2017 11:19:56
тая болница е една пералня за пари...само некадърници мислещи как да си пълнят джобовете..пълна бесовица
..,....
Дата на публикуване: 17.10.2017 11:24:21
Д-р Николова не се давайте на тези алчни и злобни продажници които искат да ни вземат болницата за да си пълнят джобовете за наша сметка.
наблюдател
Дата на публикуване: 17.10.2017 11:51:30
Не е лесно на управителката-материала е слаб!
Дисциплина-що е това-работно време. Пушене навсякъде!!!
Да дава пари без работа!!! Бърза помощ да насочва болните за Враца,за Вива медика и Първа частна болница,а не да се приемат в болницата. Има и един велик хирург опериращ само привечер след добро заплащане без анестезиолог/за повече знаци/ Болните се насочват за следобяд в мед. центровете и тн. и тн. ииииии пътя е предначертан.но не и от д-р Олга Николова!!!!
Стига!!!
Дата на публикуване: 17.10.2017 12:02:57
Тези мъ****и-сестрите или да работят или да се махат! Те са там да изпълняват поставените им от началството задачи!.
Ей ше и се не види...
112
Дата на публикуване: 17.10.2017 12:35:54
всички директори се стремят да запазят медицинските си работници, таааа свихя дебела ги гони. Нема таакава държава!!!!!
222222
Дата на публикуване: 17.10.2017 12:36:37
Олга ще бачка и тогава ще видите за кво иде реч
-----
Дата на публикуване: 17.10.2017 13:05:05
Абе другарки сестри, като нямате пациенти кво работите, та сте ревнали. нали ако някой постъпи в отделение - почвате - що сте дошли тук ми не идете във Враца или Лом, тука тиа ще ви вземат пътеката и ще ви разболетя още повече и т.н. само и само да нямате пациенти, а сега и недоволство, че някой се опитва да ви уплътни работното време, я се осъзнайте1
а така!
Дата на публикуване: 17.10.2017 13:32:13
Само ги погледнете на снимката от лево на десно свирки и водки, ами повлекли и другия персонал ! Не ги е срам! Права търсат!
............
Дата на публикуване: 17.10.2017 18:10:03
Тази малка болница е огледало на съществуващото в момента здравеопазване в държавата ни!С насочване на болните към други лечебни заведения, С това, че не можеш да намериш джипито си след 13.30 ч,, с това, че ако си спешно болен, не те приемат в тази болница, а те насочват към Лом и Враца, с това, че се пуши навсякъде в болницата, а се и употребява и алкохол, с това, че някои не се спират да обикалят и гледат най-вече личнити си печалбарски интереси и т. н.
ДА, Д-Р НИКОЛОВА не е от Влахундрия, но милее за тази болница, всеки месец се мъчи да изкара заплатите на работещите, а и да увеличи заплатите, нао как , като самите те не полагат усилия за това?
А на всичкото отгоре са тръгнали срещу нея, вместо да се засрамят и да си гледат работата, колкото могат.
Докторката не гони никого, просто иска да се работи както трябва!!!
И до 112 - трябват работливи и съвестни мед. работници, а не фигуранти и бездушници!!!!
До редакцията
Дата на публикуване: 17.10.2017 19:36:50
След, като се наемате да представите всички гледни точки, направете справка, колко са преминалите пациенти от началото на годината през всяко отделение.Публикувайте тази справка и нека хората сами си направят извода, кой работи и кой си клати краката по цял ден.
medical university
Дата на публикуване: 17.10.2017 19:42:51
Д-р Николова до момента е най-съвестния и отговорен управител на болница МБАЛ \"Св. Иван Рилски\". На нейните рамене винаги се е крепяло детско отделение. Спешните случаи с деца, както и амбулаторните прегледи са приоитет за нейния екип.
Все по-малко ще са безразсъдните, които ще дръзнат да учат 6 години редовно медицина и после поне още толкова да вземат специалност. И колко от вас биха се наели да поемат управлението на болница, която буквално е в колапс. Това драги ми сеирджии не е като да управлявате автомобил. Тук става въпрос за оцеляването на болницата (и, ако се понапънете мисловно - и за пациентите). Що не стане някой от вас - съдниците, поне веднъж \"лекар за един ден\" или \"сестра за един ден\", изпитайте поне част от тяхната отговорност! След това погледнете оскъдните и смешни \"пачки\" в края на работния месец. Е, ще кажете, че никой не ги е карал да си изберат тази професия - и сте прави. Но повярвайте ми все по-малко ще остават наивниците в бели престилки.
Търсите ли касов бон от фризьор и самозван майстор? На тази тема мълчите, а? Само по адрес на медиците подхвърляте незаслужено хули, обиди и жлъч , защото те са ви все \"длъжни\".
Наследниците на Хипократ ви правят една безвъзмездна услуга - услуга на цялото човечеството!
Респект и уважение!
Доктор
Дата на публикуване: 17.10.2017 19:47:39
По неудържима простачка от тая досега не е имало начало на болницата. Стара изнервена мома!!!
....
Дата на публикуване: 17.10.2017 19:52:53
Я питайте тази, първата у лево, колко пари взе от измислени проучвания в същата тази болница, дето сега плюе?Като напусне, ще накриви капата на някой.
@@@@@
Дата на публикуване: 17.10.2017 19:56:02
Олге, не пиши!
Олге, не лъжи,
а с хората да работиш като човек се научи!
medical university
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:03:41
До \"Доктор\" или \"Докторка\":
По-неудържим/а простак/чка от Вас няма.
Колко е жалко да вмъквате личния живот в служебните въпроси. Изнервени са не само момите, но и семейните. Кой от вас притежава незавидно семейно положение, за да е достоен за управлението на болницата?
Посочете достоен кандидат тогава.
до medical university
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:27:55
Олга, прозираш от всякъде. Че си н******на стара мома, на всички е ясно.

Достойни кандидате има много. И ще се справят по-добре от Вас.
Имате нужда от нов мениджър
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:32:59
Най-достоен кандидат е всеки друг. Възпитан и еродиран човек, внимателен, а не дивак и простак като Олга. Не може да се крещи на медиците, това не са овце. Истеризирал мениджър.
Една дебела свиня...
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:35:35
На всички Вас колеги от болницата дето водите тази безсмислена дискусия искам да кажа, че е най-добре да спрете.Оставете и гражданите да изразят своето мнение по въпроса. Правите се на много вещи по тази тема и се наслаждавате на цирка ама нещата не са никак розови. Помислете поне веднъж с празните си глави и вижте колко се е осрала тази некадърна управителка. Подгонила и докторите и сестрите...ми да си остане само тя като е толкова успешна в работата си.
Малииии
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:52:30
Гражданите изразяват мнение - те ругаят и бият. Те са тълпа, А, ти \"Една дебела свиня\" на какво мнение си, би ли се справила с болницата?
оТгОре
Дата на публикуване: 17.10.2017 20:55:18
Очаквайте неочакваното. Другата седмица болницата ще бъде затворена.
Малииии
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:02:47
Невъзможно!
Нали требва да видим, кой напира толко с гърди да стане нов управител и е подкукурясъл будните люде у влашку. Малииииии
има логика
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:46:38
Мислим си язе че оня доктор Шумански ги беше разлабил много и всички си праеха кво си искат,ядене,пиене и тези три неща в това отделение! Сегиз като видеа дебелия,като го няма вече докторчето да ги скатава им се виде нанагорно и айде да бегаме! Къде ще одите беее? От тая кожа не може да избягате!
НЕ СЪМ ВЛЯХ
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:50:55
ОТ МНОГО ГОДИНИ ТАЗИ БОЛНИЦА Е В КОЛАБС ! НО ВСИЧКИ БИВШИ УПРАВИТЕЛИ КАРАТ СКЪПИ КОЛИ ! МАЙ СА НАТРУПАЛИ И ПАРИ ! Е ИМОТИ И АПАРТАМЕНТИ ДА НЕ ГОВОРИМ ! СЕГА ВСИЧКИ КРЯКАТ ЗАЩОТО НЯМА УАРБА ! ФАКТ !
пациент
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:52:03
Г-жо Управител,тези техни действия показват че посоката на управлението Ви е правилна! Явно налагането на ред и дисциплина и промяната на порядките в болницата не се харесват на всички. Продължавайте смело напред и не се влияйте от коментарите по Ваш адрес. Нека всеки да помисли Вие на колко деца сте помогнали и тогава да злобеят и плюят.
очевидец
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:55:15
Край на пиенето и купоните по време на дежурство! Каиша се затяга.
Патил
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:56:00
Не знам на колко деца е помогнала, ама много е объркала. Калпав специалист е. Не ми я фалете.
проучван
Дата на публикуване: 17.10.2017 21:58:42
Част от докторите и сестрите с тези проучвания си напълниха банковите сметки и се находиха в чужбина, затова за държавното не ги е много зор,но да не забравят че без болница и пациенти кранчето ще спре!
доволен
Дата на публикуване: 17.10.2017 22:02:12
За мен е добър професионалист,не един път е лекувала децата ми.
medical university
Дата на публикуване: 17.10.2017 22:31:58
.
Тя не греши в диагнози и лекува правилно.
Тя не обича мазници и мързеливи подлизурци.
Тя работи. Тя е просто д-р Николова.
Не им изнася на власите - нормално.

medical university
Дата на публикуване: 17.10.2017 23:34:55
За оня драскач с ма@@@@@ймунските знаци - аз не съм Олга.
Тя никога не би писала от друго име както всички нас в тия форуми, защото тя е по-почтена.
......
Дата на публикуване: 18.10.2017 10:35:29
Докторите да подкрепят управителка
та и болницата, защото в противен случай няма да могат да правят проучванията си и ще спрат дотациите от фармацевтични те фирми.
...
Дата на публикуване: 18.10.2017 12:47:31
Станойката ги рови тиа ла...на, щото свърши здравен мениджмънт и кво може да си земе, а и нали си е местен ...., абе Козлодуй
анон.
Дата на публикуване: 18.10.2017 13:35:20
Правилно е сестрите да се трудят там където болницата има нужда.
Значи няма нужда да има външни сестри,з да си докарват допълнителни пари,а за наличните да няма!
събев
Дата на публикуване: 18.10.2017 18:01:30
нищо не става от тях.ревът че не и изнася да работят..при Тихолов бяха пей сърце а сега като видяха работа ще напускат.всички с по два любовника,заман по екскурзий..кога работят тия сестри...и болницата и спешното са Ад..никакво отношение..напускаите и отиваите на ферибота-в това знаем че сте най добри
до събев
Дата на публикуване: 18.10.2017 18:59:35
и за ферибота не стават..ония обичат стегнати а не разшпльокано тесто за мекици..да ходат да берат ягоди и спрът с тая медицина че измориха народа
до събев
Дата на публикуване: 18.10.2017 18:59:36
и за ферибота не стават..ония обичат стегнати а не разшпльокано тесто за мекици..да ходат да берат ягоди и спрът с тая медицина че измориха народа


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.