Внесоха обвинителен акт срещу побойниците от Хайредин

12.10.2017
1 коментара | коментирай
Внесоха обвинителен акт срещу побойниците от Хайредин

Окръжната прокуратура във Враца внесе обвинителен акт срещу двамата побойници от Хайредин, които пребиха зверски на 18 декември миналата година таксиметровия шофьор от Козлодуй Венцислав Тодоров. 22-годишният Евстати Евстатиев и 24-годишният Милен Младенов са обвинени в отвличане по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин, отнемане на автомобил и вещи, както и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.
Въпреки желанието на близките на Венци Тодоров и на жителите на село Манастирище, изразени в протест там веднага след зверството, те като че ли няма да отговарят пред съда за опит за убийство. Според обвинителния акт Евстати и Милен не само са мъчили, пребили, влачили с кола, топили в ледена вода, ограбили и накрая изоставили таксиметровия шофьор полугол на студа, но и са заснели зверствата с телефон. Въпреки това двамата не са се признали за виновни и са отказали да дават обяснения по случая по време на досъдебното производство.
Цялата история се разигра посред бял ден на 18 декември 2016 година. Според съобщението на прокуратурата, предната вечер Евстати и Милен били на дискотека в Козлодуй, после си допили в заведението „Жокерс“ и към 8.00 часа сутринта се обадили на таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров, за да ги закара в Хайредин. Вече в селото Евстати наредил на Венци да му даде ключовете от колата, но той отказал и последвал удар в лицето му, след който насилствено е бил преместен на другата седалка, а возещият се отзад Милен му попречил да избяга. Таксито, карано вече от Евстати се отправило в посока към Ботево, а двамата мъже още тогава започнали побоя над таксиджията. На земен път на около 20 метра от язовира до селото, двамата измъкнали вече кървящия Венци от колата и започнали да го влачат към водата, но язовирът бил заледен и тялото му не могло да потъне. В този момент Евстати и Милен започнали да трошат таксито, отскубнали радиостанцията и касовия апарат и ги изхвърлили. С това зверството не свършило – двамата пак натоварили Венци в потрошената кола и тръгнали да се връщат към Хайредин, но спрели край реката и пак започнали да го ритат в корема и да му нанасят удари по главата, след което го избутали в реката при температурата на въздуха около 0 градуса. И това не стигнало на насилниците – извадили го от водата и го вързали с връзката на собствената му дреха за колата и започнали да го влачат по пътя. Не престанали да издевателстват над него дори след като загубил съзнание и продължили мъчението докато бензинът свършил. После потрошили цялото купе, взели оборотните пари, гривна и ланец и оставили безпомощния млад човек полугол на студа. Венци бил намерен едва по обяд от случаен минувач, който разхождал кучето си в района. Въпреки зверския бой и премръзването, Венцислав Тодоров се възстанови след продължително лечение в болницата във Враца.
Случаят потресе жителите на Козлодуй, Хайредин и Манастирище, от където са родителите на Венци, които дори организираха спонтанен протест в негова защита и в опит за осъдят безсмислената жетокост, защото таксиметровият шофьор през цялото време се е молил за милост, а още в началото им е казал, че няма проблем ако не платят за превоза.
В хода на разследването пък беше установено, че с телефонът на Евстати са били заснети всички зверства и на който е извършена видео-техническа експертиза. Сега остава делото да бъде насрочено в Окръжния съд във Враца.
Деси Николова  Пострадалият Венцислав Тодоров след възстановяването му

Коментари
До Деси Николова
Дата на публикуване: 12.10.2017 16:05:37
На преписвачите каква оценка се пише?


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

До Аа за Заграденото игрище най-после е готово

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПАРЛАМЕНТА ЗА НОВ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИТЕ за Общината не иска да се знае за проблемите в болницата

Извода за Общината не иска да се знае за проблемите в болницата


Изтеглете вестника в .pdf формат.