Фирмите във врачанско – сравнително стриктни

26.07.2017
0 коментара | коментирай
Фирмите във врачанско – сравнително стриктни

Общо 719 проверки, насочени към спазването на трудовото законодателство, е извършила през първото полугодие на 2017 г. врачанската дирекция „Инспекция по труда“. Петдесет от инспекциите са непланирани, като 29 от тях са извършени по сигнали на граждани, сочат данните от анализа на дейността на Инспекцията за отчетния период. 280 пък са проверките от извършения последващ контрол, като са установени 17 неизпълнени предписания, за които на работодателите са съставени актове за установените нарушения.
По енергийната ефективност на жилищни сгради са проверени общо десет обекта в областта, сред които обекти в Козлодуй,  АЕЦ „Козлодуй“ и изграждането на хранилището за Радиоактивни Активни Отпадъци (РАО). При проверката на дейностите по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“ в града са открити 15 лица без трудови договори.
В  преобладаващата част от фирмите във врачанска област няма проблеми с изплащането на трудовите възнаграждения, категорични са от Дирекцията, като уточняват, че проблеми от години има в няколко охранителни фирми и в две лечебни заведения, в които не са изплатени възнаграждения на над 600 души на обща сума 440 000 лв.
По отношение на работното време, почивките и отпуските продължават проблемите в много от фирмите от икономически дейности “Търговия на дребно“ и “Хотели и ресторанти“, информират още от Инспекцията. Констатираните нарушения по работното време най-често касаят пропуски при разпределение на работното време в Правилника за вътрешния трудов ред.
Петя ДиловаКоментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

До Аа за Заграденото игрище най-после е готово

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПАРЛАМЕНТА ЗА НОВ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИТЕ за Общината не иска да се знае за проблемите в болницата

Извода за Общината не иска да се знае за проблемите в болницата


Изтеглете вестника в .pdf формат.