Пак предлагат къщичката в Ботев парк за отдаване под наем

04.07.2017
4 коментара | коментирай
Пак предлагат къщичката в Ботев парк за отдаване под наем

Общинската администрация пак внася предложение за отдаване под наем на къщичката на поляната за пикници в Ботев парк, след като на последното редовно заседание на ОбС това беше отхвърлено с мнозинство. Този път обаче предложението не е само за търговия с пакетирани храни и напитки, но и за сувенири. На сесията днес, 4 юли, ще стане ясно дали този път меракът за търговия в парка ще мине.
Другата основна тема за дискусия е предложение от кмета Маринела Николова за преразглеждане на вече приетите обекти за капитално строителство за 2017 година. С мотива, че част от средствата не могат да бъдат харчени за дейностите, за които са определение, а и заради вече изхарчени над предварителните стойности пари за други обекти се налага преразпределение на бюджета. От администрацията казват, че няма да реализират проекта за стария пазар в центъра на града, който беше за 136 000 лева, както и поливна система за 36 000 лева. Няма да се реализира и ПУП на ромския квартал „Янтра“ и няма да купуват още дървени къщички за пазара пред жилищен блок №9. Пейките за 36 000 лева и кошчетата за отпадъци по селата за 18 000 лева изцяло се плащат с общински пари. Средствата за бариери от 3000 се увеличават на 6000 лева, понеже вече са поставени не една, както беше предвидено, а две устройства. 52 600 лева за основния ремонт на покрива на общинската сграда, които трябваше да дойдат от държавата, ще се платят от собствените приходи на общината, а пък предвидените 40 000 лева за паркинг срещу Районния съд няма да дойдат от местния бюджет, а от държавната субсидия. Проектът за реконструкция на улица „Хаджи Димитър“, който беше заложен да се финансира от общинските приходи, сега се разпределя с 16 300 лева от местната хазна и 39 800 лева от републиканския бюджет. Програмата обаче се допълва и с нови предложения, като машина за торене на насаждения за 4 250 лв. и моторна машина за пръскане на растения за 4 150 лв. Цялото предложение за преразпределението на парите за ремонти и активи ще се дискутира на редовната юлска сесия на ОбС.
Деси Николова

 

Коментари
toto
Дата на публикуване: 04.07.2017 16:38:52
Абе, тоя покрив на общината, да не го правят от картон, та на всеки 5-6г. го ремонтират?! Покрив се прави да издържи най-малко 20 години. Коя е фирмата, която прави ремонта на сградата преди, де се потърси отговорност. Стига с тия кърпежлъци и лъжливи оферти.
оня с коня
Дата на публикуване: 04.07.2017 20:52:49
А, аз да попитам: \"Какво стана с \"Мелодия на годината\"?
до оня с коня
Дата на публикуване: 04.07.2017 21:14:30
Очаква се Мимето в най-скоро време да стане патрон и да съживи \\\"Мелодия на годината\\\", а Рашковата и Юрик да са водещи
река дунав в сантиметри
Дата на публикуване: 17.07.2017 09:39:19
къщурката е чудна за алъш-вериш!требе си некой мургав балкански субект да премята кифтенца и кибапчита и кърначита у Ботев парк и да дъни циганско из парка!


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.