„Първа атомна“ поиска 9 000 лв., за да приключи сезона

17.06.2017
13 коментара | коментирай
„Първа атомна“ поиска 9 000 лв., за да приключи сезона

Малко след като местният футболен клуб „Първа атомна“ обяви, че отново се намира в сериозна криза и няма финансиране за втория полусезон, се оказа, че всъщност пари няма дори за приключване на първия. Заради това с официално писмо ръководството на клуба поиска сумата от 9 000 лева общински средства, за да може да се разплати и да приключи на нула есенния полусезон. „Истината е, че пари няма. Това е положението“, ясен бе президентът на местния клуб Юрик Мартинов, който пое управлението му преди три месеца.
„Управителният съвет, в чийто състав съм и аз, трябва да понесе своята отговорност, тъй като ние пределно ясно знаехме какви са възможностите на Общината от гледна точка на финансирането – и в частност за футбола – така, както за всеки спорт в този град. Аз смятам, че не е съвсем честно отново да се прави компромис само за футбола. Защото за три години веднъж да изпаднеш и два пъти да фалираш е малко в повече“, изрази мнението си и общинският съветник и член на Управителния съвет на клуба Анатолий Абаров по повод искането на общински средства за излизане от третата поред финансова криза на футболния клуб.
Припомняме, че само три месеца, след като се взе решение Община Козлодуй да участва в управлението на „Първа атомна“ с цел по-голяма прозрачност, клубът отново изпада в ситуация на сериозни финансови затруднения без ясна визия и план как ще се излезе от затрудненото положение. За провеждането на тренировъчния и състезателен процес през втория полусезон пък ще бъдат необходими около 50 000 лева, които се търсят от спонсори, но до момента без конкретни ангажименти.
В тази връзка за 30 юни председателят на клуба Юрик Мартинов обяви, че ще даде специална пресконференция за медиите, обществеността и бизнеса, на която ще се обясни ситуацията, ще бъдат представени финансовите разчети и ще се чуят нагласите за развиването на футбола.
Петя Дилова

 

Коментари
Аман!
Дата на публикуване: 17.06.2017 11:13:17
Стига с тоя футбол, толкова пари им наляха, без резултат. Да се помисли и за другите сектори - култура, образование, социални дейности и т.н.
БЪЛГАРИН ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
Дата на публикуване: 17.06.2017 12:26:34
ПЪРВА АТОМНА Е ЗА СКРАБ !ТОАВА ГО НАПРАВИХА КОСТОВ И КУНЕВА . СЕГА ГЕРБ ЩЕ НАПРАВИ СКРАБ И БЪЛГАРИЯ ! ДА ЖИВЕЯТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ И ЕВРОГЕЙСКИТЕ ПОДЛОГИ !
Bullshit Martial Art Master
Дата на публикуване: 17.06.2017 19:45:44
https://www.youtube.com/watch?v=5-2nByd2cr4
Б.Б.
Дата на публикуване: 18.06.2017 08:41:36
Хайде спрете вече да наливате нашите пари в нещо безумно. В този град има и други клубове и спортове. По-добре тях да финансирате, отколкото да се хвърлят парите ни на вятъра
Ŕrrrrr
Дата на публикуване: 18.06.2017 10:06:40
Във този град няма пари за тази група на нас ще ни подхожда отбор в А окръжна или Б окръжна на фона на пропадналия Козлодуй...тва е реалноста
Ŕrrrrr
Дата на публикуване: 18.06.2017 10:30:46
Във този град няма пари за тази група на нас ще ни подхожда отбор в А окръжна или Б окръжна на фона на пропадналия Козлодуй...тва е реалноста
!!!
Дата на публикуване: 19.06.2017 13:17:52
Стига с вашия футбол, какво направихте за града и какви са плюсовете от вас?
Бивш футболист
Дата на публикуване: 20.06.2017 10:26:59
Като страничен наблюдател ще изразя своето мнение. Впрочем ще се повторя!!! Неграмотното управление на футбола в града води след себе си именно до фалити и неизпълнение на поети ангажименти към футболисти! Проблемът не е само в парите, а в доверието към тези, които ще ги управляват! А такова липсва!!! Друг проблем е липсата на обучени и лицензирани треньори! А този проблем е по-голям от финансовия, защото настоящите обучават децата погрешно и това не подлежи на корекция!!! Това че си бивш футболист или настоящ, не те прави треньор!!! Харченето на публични ресурси за спортните клубове, трябва да се сведе до минимум! Когато дадено физическо или юридическо лице тръгне да създава даден клуб, трябва да има финансови възможности. Да не да виси в общината за пари, а да търси средства чрез такси от трениращите и сам да търси спонсори! Някой задавал ли си е въпроса...лицата събиращи такси от децата...как ги разходват и дали плащат данъци за тези си приходи?! Иначе другите виновни!!!
До бивш футболист
Дата на публикуване: 20.06.2017 12:41:14
Много приказки..
Но Ми харесва:{да висят ... за пари)
Демек за блажния кокал.
М.Б.
Дата на публикуване: 20.06.2017 15:54:44
Всъщност някой ще обясни ли какво направи президента Юрик Мартинов - какво се промени и за какво бяха толкова изхарчени пари, а не се приключи тази сага по-рано. Колко пъти трябва да фалира този клуб за да се спре с болните амбиции.
fen
Дата на публикуване: 20.06.2017 20:59:02
не разбрахте ли че всички искат да има отбор за да може до си лапат парички.болят ги патките че далжат пари на играчите....
Футболист
Дата на публикуване: 21.06.2017 07:43:41
Докато се плаща за дебел врат, а не за главата над него, т.е. за АКЪЛ-така ще е! Ще става все по-зле и нищо не можем да направим.


Стив
Дата на публикуване: 22.06.2017 07:59:49
Направете отбора по водна топка, тъкмо и президентът Юрик е водолаз има усет за нещата.


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.