Без промяна в броя на профилираните паралелки

08.06.2017
2 коментара | коментирай
Без промяна в броя на профилираните паралелки

Броят на профилираните паралелки в училищата в Община Козлодуй, между които ще могат да направят своя избор през следващата учебна година завършилите седмокласници, остава без промяна. Това стана ясно на пресконференция на Регионалното управление по образованието във Враца, на която бе обявен държавния план-прием за 2017/2018 година.
Седем са профилираните паралелки за завършилите 7-ми клас ученици, които се предвижда да бъдат сформирани в Козлодуй. Три от тях са в Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“, където ще се обучават специалисти в областите Електротехника, Енергийни съоръжения и инсталации и Компютърни системи. В козлодуйската гимназия „Хр. Ботев“ са предвидени две профилирани паралелки – „софтуерни и хардуерни науки“ и „чужди езици“. Още две - „математически“ и „хуманитарни науки“ - ще бъдат сформирани и в СУ „Св.св. Кирил и Методий“. В Професионалната гимназия по селско стопанство „Христо Ботев“ в Бутан пък ще бъде разкрита професионална паралелка за ученици със специални образователни потребности по „техник растениевъд“.
На територията на цялата врачанска област се предвижда сформирането на 28 профилирани паралелки, 38 професионални, 6 в дуална форма на обучение и 6 по I степен на професионална квалификация. За тях са необходими 1667 ученика при налични 1 548, поясни още Началникът на Регионалното управление по образованието Галина Евденова.
Петя Дилова

Коментари
Влади
Дата на публикуване: 13.06.2017 17:30:54
Аз в сайта на ПГЯЕ не видях специалност,,Енергийни съоръжения и инсталации\".Сигурни ли сте в това което пишете,или просто си чешете езиците?
Влади
Дата на публикуване: 13.06.2017 17:33:25
....и другата специалност е Електроенергетика,а не Електротехника!


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.