Актуализацията на бюджета мина на сесия

30.08.2016
22 коментара | коментирай
Актуализацията на бюджета мина на сесия

С 13 гласа „ЗА“, един „Против“ и четирима „Въздържал се“ намалението на бюджета с 1 341 466 лева беше прието на днешното заседание на Общинския съвет. В най-новото предложение за преразпределението на приходите и разходите е отбелязано, че има допълнителни постъпления в бюджета и от тях се предвиждат по 30 000 лева за детските градини и за скенер за болницата. Всъщност това е нещо, с което съветниците задължиха администрацията, макар и средствата да не са в размера, който беше планиран първоначално. Председателят на комисията по законност Анатолий Абаров обаче остана да държи на мнението си, че актуализацията е незаконосъобразна: „С внесеното предложение аз продължавам да твърдя, че решението на ОбС не е изпълнено, още повече в частта да се отчетат последиците от намаляването на приходната част. На заседанието на комисията по законност беше поставен въпросът и какво се случва с краткосрочния дълг. Разбира се, тук получихме категоричния отговор, че неговото решаване предстои в далечния месец септември. Единственото нещо, което прави това предложение е да се замете една грешка на общинската администрация. Г-жа Николова, в своето становище – цитирам заседанието на комисията – каза: „Аз няма какво да допълня, тъй като съм кратка, ясна и точна“. Абсолютно съм съгласен – вие бяхте кратка. Ясна и точна ще бъдете тогава, когато създадете такава организация за поддържане на едно добро финансово състояние в общината. Когато виждаме едно ефективно, ефикасно и най-вече разумно ползване на бюджетния ресурс. Когато финансовия контрол и финансовото управление се осъществяват на база на една строга финансова дисциплина, когато имаме ясно очертани приоритети и най-вече, когато не поемаме задължения, които не са обезпечени финансово“.
Изявлението му беше оставено без коментар, но пък съветникът Юлиян Тошев попита защо не е изпълнено друго решение на Общинския съвет за отпускане на 10 000 лева за Волейболен клуб „Козлодуй“.  Кметът Маринела Николова съобщи, че е пропуснато сега, но пък има харчове на клуба, които не са приемливи и за това ще внесат допълнително въпроса.
Съветникът Биляна Стояновска пък поиска разяснение до къде и как ще стигнат парите отпуснати за рентгена. Оказа се, че в петък в болницата е насрочена среща с доставчика на техниката и тогава ще бъде коментиран този въпрос.
Деси Николова

 

Коментари
Калоян от Гложене
Дата на публикуване: 30.08.2016 17:15:38
Крокодил среща козлодуйската Мимейзър, поглежда и казва: Не съм толкоз гладен. Отминавайки пак я поглежда и казва: Не съм чак такъв крокодил!
БашМайсторa
Дата на публикуване: 30.08.2016 21:20:35
Докато четях тази статия стигнах до извода, че мис травестит все пак е успяла да подкупи някого...
cTaTykBo
Дата на публикуване: 30.08.2016 21:24:16
Всичко в тази държава е порно! Плачем за военен режим. Или ще ставаме хайдути срещу хайдуците, или ...Историята го е доказала.
Джери
Дата на публикуване: 30.08.2016 21:27:19
Мъжът на Анита Мейзер починал от „глупост и самонадеяност“.... От същата болест ще се спомине и козлодуйската Мими Мейзър.
Българин
Дата на публикуване: 30.08.2016 21:34:13
до статукво...много точно казано съгласен съм!
Емил Стефанов
Дата на публикуване: 30.08.2016 21:41:21
Търкулнала се тенджерата и си намерила похлупак. Възрастната \"дама\" си намерили жребец, решила да задоволява мазохистичните му наклонности и се случила случка. Скоро и у наше село ще се случи нещо интересно, малко остава да видите резултата на Мимемейзър. Шофьорчето лесно къса свинските опашки на ръцете и краката си, така поне разправят разни служителки в общината.
тъпчо балкански
Дата на публикуване: 30.08.2016 22:03:51
Нещо на неуредени сметки в сивата икономика ми прилича.
Yankov
Дата на публикуване: 30.08.2016 22:05:49
Лелелеле,я па вие,ама верно ли мина тая актуализация... Тия съветници са много зле.
Чичо Ваньо
Дата на публикуване: 30.08.2016 22:16:33
В какво блато се е превърнала общината?
-\"В блато, пълно с крокодили.\"
Казал, гостуващ в администрацията политик.
С.П.
Дата на публикуване: 30.08.2016 22:20:22
Сега вече се убедих, че в Свищов единственият изпит, който се взема с глава е челната стойка.
Целогодишна депресия
Дата на публикуване: 30.08.2016 22:29:32
В депресия ли си?
Не, в Козлодуй!
Ауууу,
Дата на публикуване: 30.08.2016 23:37:11
Чичо Ваньооо, колко си остроумен и...неграмотееен! Влах ли си?
\"Бит и душевност на нашия народ” на Иван Хаджийски
Дата на публикуване: 01.09.2016 08:16:22
\"У прабългари, у нови българи – се една песен: чернилото иде отгоре! Управникът е лекар на държавата; какво да се прави, когато тоя лекар е най-големият разпространител на зараза? На тези питания нито прабългаринът намираше, нито новобългаринът намира отговор. И охкаше първият, и охка вторият в съзнание, че техният повелител е винаги бил техен развратител и гонител. И разоряваха и опустошаваха”.
Умен
Дата на публикуване: 01.09.2016 08:25:29
Какво ви учудва, те тия съветници толкова си могат!
Методи
Дата на публикуване: 01.09.2016 08:26:20
Най-лошото на чалгата е,

че е по действителни случаИ !
Мими
Дата на публикуване: 02.09.2016 12:48:00
Уж са грамотни хора... Мишкии
полезно четиво
Дата на публикуване: 02.09.2016 13:31:12
ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА

Посветено на всички, които ще кажат:
\"Това не се отнася до мене!\"

- Кой си ти? - попита го Дяволът...
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие.
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци.
- Вие мразите ония горе? - попита дяволът и лукаво се приведе към момъка.
- О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!
Дяволът се усмихна:
- Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам.
- Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.
Дяволът пак се усмихна:
- О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!
- Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...
- Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини!
Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:
- Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!
Момъкът спря и се вслуша:
- Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече.
Дяволът пак го спря:
- За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!
Момъкът отчаяно махна ръка.
- Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!
Дяволът:
- Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!
Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:
- Виж голите им кървави меса.
- Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!
През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко, стига да стигне там и да отмъсти на тия тлъсти князе и принцове! Ето едно стъпало, само още едно стъпало, и той ще бъде горе! Той ще отмъсти зарад братята си!
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци...
- Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.
Момъкът махна ръка:
- Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!
Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:
- Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.
Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:
- Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
- Напротив - най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.
Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
- Да бъде! Вземи ги!
...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!
Кики
Дата на публикуване: 03.09.2016 20:29:57
Тия от приказки не разбират, требва батай
Ан тъй
Дата на публикуване: 05.09.2016 13:39:12
Та тъй де: Краставите магарета през девет баира се надушват.
Калоян
Дата на публикуване: 05.09.2016 13:44:54
Най-логично за България е Маринела Николова да е президента ни. Това би било най-открито, честно и лика-прилика на цялата ни държава. Маринела Николова Президент-Президент! По-горните от нея управници на България да не падат по-долу? Не, те стоят по-горе в Маринелщината.
Aсен до Калоян
Дата на публикуване: 05.09.2016 13:54:25
Калоянчо-Приятелю, много рано с тая ракийка бе душко.
До Рашкова
Дата на публикуване: 05.09.2016 13:57:57
Ама оу, фани са у работа, а недей само да обиждаш ората!


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.