За трети път не приеха поправките в бюджета

06.07.2016
71 коментара | коментирай
За трети път не приеха поправките в бюджета

За трети път Общинският съвет не прие предложените от администрацията промени в приходите и разходите в бюджета за тази година, заради върнатите на държавата над милион и 300 хиляди лева от възстановено ДДС, което пък беше вкарано в местната хазна без да има такова право. Този път дебатът на сесията беше кратък. За сметка на това пък темата отново беше широко дебатирана на съвместно заседание на комисиите по законност и по финанси (виж видеото тук). Още в началото на заседанието беше отбелязано, че администрацията внася за трети път без никакви корекции старото си предложение за промяна в бюджета, в което недостигът е за сметка на предвидените от начало ремонт на детските градини, за рентген за болницата и други капиталови разходи. Съвсем резонно един от първите въпроси беше именно за причината да се внесе отново старото искане и стана ясно, че причината е да се направи пренасочване на средства в тази сметка, така че да се плати на изпълнителя на ремонта на пътищата „Адимексстрой“.

„Сумата в капиталовите разходи, която е гласувана със Закона за бюджета за 2016 година е в размер на 196 900 лева. Те са предвидени за други цели, но в момента се променят целите, за които ще изразходваме тези средства. Като от тези 196 900 лева, нашата цел е да планираме за ремонт на улиците, за да може да ги ползваме пълноценно и към 51 000 лв. предвиждаме за строителен надзор и проектиране”, обясни пред комисиите зам.-кметът по финансовите въпроси Цветанка Антонова.
Председателят на комисията по законност Анатоли Абаров обаче не намери никаква  разлика в предложенията: „Не знам какви са аргументите на общината, допускам какви са очакванията, но това което ние разглеждаме в момента по нищо не се различава от това, което две комисии и един общински съвет отхвърлиха. Ясно и точно беше казано тогава защо".
Юлиян Тошев пък допълни, че не само, че предложението е старото, но и не е изпълнено решение на ОбС от преди две седмици, с което кметът на общината Маринела Николова беше задължена да внесе аргументирана актуализация, задно с отчета за изпълнението на бюджета за полугодието. „Излиза, че вземаме едни решения, а се правят други предложения, с които си тъпчем на едно и също място. Защо взимаме тези решения, след като не се изпълняват?!“, попита риторично Тошев.
Ангел Лалюв от групата на ГЕРБ пък отново застъпи тезата си от предишните дебати: „Вие говорите за една актуализация, която може да се случи септември месец по закон и да се влачи дотогава. А ние говорим за сега. Тези пари, които сме ги приели като бюджет, да бъдат пренасочени по друго перо. Да, г-н Абаров, сигурно не е най-правилното решение, но е необходимо и аз ще го подкрепя“.
С тази сума от 1 341 000 лева, която беше сложена в преходния остътък, връщайки се назад в шестмесечието, се прие от част от Общинския съвет един грандиозен бюджет с широк спектър от дейности.

И сега на първо шестмесечие ние получаваме един документ от който е видно, че този бюджет не просто беше един балон, който се спука, а е на път да докара общината до финансов колапс, тъй като, ако ние не вземем такова решение, вие оставате с дупка в бюджета. И то с дупка милион, затова в началото на заседанието попитах защо вносителят на бюджета – кметът на общината, го няма тук“, попита Абаров и получи отговор, че е в отпуск.
Премина се по същество на спора за преразпределение на почти 200 000 лева от капиталовите разходи за плащания за ремонта на пътищата и то от републиканския бюджет. „Тук има приоритети, които са съкратени, за да се изпълни ангажимент към фирма, на която се дължат пари. С тези пари, които се отклоняват от републиканския бюджет, се прави опит да се обезпечат договори“, обобщи спора Абаров, а тонът бързо си изостри.

„Аз сега 60 000 лева на Върбан откъде да ги платя, Абаров. Айде, кажи ми?“,  намеси се в дебата  Галина Христова, директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности“. „Ако питате мен откъде да платите не на Върбан, а на фирмата изпълнител, тъй като вие на плащате на Върбан , а на фирмата изпълнител, в крайна сметка аз ще задам въпроса така. Аз ли управлявам тази община или Вие сте там? Аз ли трябва да намеря решение затова как да се платят тези пари или Вие?“, контрира председателят на комисията по законност.
След разгорещения дебат пак не се стигна до консенсус и членовете на комисиите не приеха исканите поправки в бюджета. Щекотливият въпрос не мина и на сесията на ОбС вчера, тъй като не събра необходимото квалифицирано мнозинство от 11 гласа.
По време на заседанието Юлиян Тошев направи конкретно предложение да не се правят промени в приходите и разходите на бюджета: „Тъй като това предложение не кореспондира по никакъв начин с решението, което взехме на предходна сесия, предлагам рамката на бюджета да остане така, както е заложена, а чрез вътрешно разместване да се платят тези дейности докато се направи цялостна актуализация“. За малко предложението му да не бъде подложено на гласуване. „Аз си мисля, че …, де да знам, аз ще предложа да го оттеглите предложението, тъй като ясно е, че не може да запазим рамката на бюджета и да правим вътрешни размествания, защото ако е могло едва ли щеше да се стигне до този дебат“, обясни председателят на ОбС Мая Занева, но все пак подложи на гласуване идеята, а съветниците се разделиха на две и с 9 на 9 гласа, плюс един „Въздържал се“ идеята на Тошев не се прие. Не се прие обаче и за трети път внесеното предложение на администрацията, което събра 10 гласа „За“, двама „Против“ и 7 „Въздържал се“. Представителят на фирмата изпълнител на кърпежите на дупките Върбан Петров пък присъства на сесията, за да чуе с ушите си дали ще му се плати за ремонта на пътищата и с коментара „нищо не приехте“ излезе от залата след съобщаване на резултата от гласуването.
Деси Николова
 

Коментари
Вилето
Дата на публикуване: 06.07.2016 10:01:41
Ако има Нобелова награда за \"тъпота\", то администрацията на общината ще е непреходния й носител.
!!!
Дата на публикуване: 06.07.2016 10:05:58
....а лальо ще е номер 1
Росица
Дата на публикуване: 06.07.2016 10:09:25
Чия беше грешката за ДДС-то? Сега да извади пари и да плати. Нали нямаше безгрешни. Хайде сега, сметката е представена. Настъпи момента на плащането.
Росица
Дата на публикуване: 06.07.2016 10:15:31
Оплетоха се като пилета в кълчища. Некадърници. То само с мераци и желание не става тая работа. Първо трябват знания и опит, пък после са мераците. На тия едно ЕТ с една сергия да им дадеш да управляват, ще намерят начин да го фалират. То общинският бюджет не е като да въртиш далаверките с програмите за заетост.
ехо
Дата на публикуване: 06.07.2016 13:41:22
Не спряхте да и пълните гушата на тея от Гложене. И кой е тоя че ще присъства на заседанието?Той няма нито договор с общината нито нищо.... Нали се води подизпълнител да ходи на заседание на фирмата дето му е възложила работата. Ебати льольовците братче.
До роси
Дата на публикуване: 06.07.2016 16:28:42
Орешарски е виновен
АДМИНИСТРАТИВНИ ГРЕШКИ ЕДНА СЛЕД ДРУГА
Дата на публикуване: 07.07.2016 07:56:30
Ако има Нобелова награда за \\\"тъпота\\\", то администрацията на общината ще е непреходния й носител.
!!!
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:15:53
…….“Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!“……
КОЗЛОДУЙ ПОТЪВА В ТИНЯТА
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:32:42
Бай Г----ОВЦИТЕ ФИНАНСИСТИ В ТАЯ ОБЩИНА НЕ СПИРАТ ДА РЪСЯТ ПРОСТОТИИ - ЗАМАЯНИТЕ им се РАДВАТ
КОЗЛОДУЙ ПОТЪВА В ТИНЯТА


голем Скандал
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:34:31
ПЪРВО ВНУЦИТЕ ВИ ЩЕ НАСЛЕДЯТ 30 МИЛИАРДА ДЪЛГОВЕ(НАЙ-МАЛКО) ОТ БОЕКО...ФАКТ!!! ВТОРО МАРИНЕЛА ЩЕ ФАЛИРА ОБЩИНАТА. ФАКТ!!!


КАЛОЯН
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:36:39
Тази кючекиня М.Н. е толкова **** че си мисли, че всички около нея са тъпи!


Ицака
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:38:53
Върбан сега ще полудее и ще видите.
До Върбан
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:42:30
Взимай две-три палми, един-два банана и си трай. Нали ходеше в подкрепа на кметицата предизборно на събрания разни. Кво те бъркат некви си 100 000 лева?! Тия пари нема откъде да ти дадат, а немат и акъл да изкарат, така че, банана е за тебе.
От Следствието
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:46:15
Тая Галя шеф на финансите, а ние я осъдихме за финансови злоупотреби и фалшифициране на документи. Добър екип, затова вероятно се е стигнало до тук.
Видим резил
Дата на публикуване: 07.07.2016 08:46:57
Видими резултати!
Гражданин
Дата на публикуване: 07.07.2016 18:10:17
Голям срам. Капацитета е нулев на общинските кадри. Не може шеф на дирекция да е безсилен и да няма готово решение на заседание. Неподготвени кадри. Не са за тези позиции. Нямам думи за такова изказване.Не е важно чия е грешката в миналото, а липсата на контрол. Нали решенията не се подписват еднозначно. Случва се на всеки да сгреши, но трябва здрава ръка да има решения на такива грешки. И това заседание отворено ли е, как фирми ще присъстват там?
Гражданин
Дата на публикуване: 07.07.2016 18:41:15
Любопитно ми е, директорите на дирекции в нашата общинска администрация имат ли нужния опит и квалификация за конкретната длъжност на която са назначени? Все пак те трябва да работят в полза на града. Ако в една частна фирма такъв директор е безсилен, то той си заминава и идва друг.
БСП
Дата на публикуване: 07.07.2016 19:09:13
Що ревете сега? Когато се говореше и се обясняваше,подскачахте,на ви сега!!!Докато фалира общината,кметицата си пече туловището в Гърция!Този бюджет и тази кметица няма да издържат на тъпотията в себе си!
Не
Дата на публикуване: 07.07.2016 19:10:46
Не ги съдете те толкова си могат!И какво искате от кмет и общинари избрани с гласове на манговци и лумпени-измекяри?
Петков
Дата на публикуване: 07.07.2016 19:22:47
Манго си даде гласовете, а сега нема пари баце! ДОБРЕ ТИ Е ВРЪБАНЕ! Кметицата у Гърция сапунисва ци**та, а ти чакай да ти намери 100 000 лева. НЕМА ПАРИ!!!
Доньо Донев
Дата на публикуване: 07.07.2016 19:42:50
И аз не мога да измисля такава глупава карикатура на \"кметица\" .
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:14:02
не зная дали тук му е мястото но ще споделя
учителките от детска градина слънчице на есен приемат деца колкото може по-вече заштото от бройката им зависят местата-работните и заплатите и на лято не ги искат и изпраштат в принудителна ваканция
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:17:37
в тази градина с връзки се влиза но си помислеше че ште доиде лято и ще се чудите и вие накаде с децата си
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:17:58
в тази градина с връзки се влиза но си помислеше че ште доиде лято и ще се чудите и вие накаде с децата си
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:19:39
в тази градина с връзки се влиза но си помислеше че ште доиде лято и ще се чудите и вие накаде с децата си
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:20:58
в тази градина с връзки се влиза но си помислеше че ште доиде лято и ще се чудите и вие накаде с децата си
един от всички
Дата на публикуване: 07.07.2016 22:21:06
в тази градина с връзки се влиза но си помислеше че ште доиде лято и ще се чудите и вие накаде с децата си
До горния един ....
Дата на публикуване: 07.07.2016 23:03:28
Стига си тепкал ми бегай при Божикова
Петя
Дата на публикуване: 07.07.2016 23:28:12
Като почнеш от кметицата и Рашкова, та на директори дирекции и началник отдели само нейни хора но нищо неразбиращи, те не знаят защо са там, само за заплати, жалко за града потъва бавно но сигурно.
Атака
Дата на публикуване: 07.07.2016 23:40:06
Така е когато крадци се докопат до власта
Въпрос
Дата на публикуване: 08.07.2016 00:14:37
Имам едно питане към \"НЕЩОТО\",наречено кмет, знаем ,че чете коментарите!
В КОЯ ТЕМА Е КОМПЕТЕНТНА?!?
Завършила в Свищов- хал хабер си няма от финанси и бюджет!
Образование-0
здравеопазване-0
законодателство-0
ГОСПОЖО ПАРОДИЯ(николова),ОТ КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ РАЗБИРАТЕ И С КАКВО МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ ПОЛЕЗНА НА ГРАДА?
до Въпроса
Дата на публикуване: 08.07.2016 00:19:33
Законодателство??? Кметът да не е парламент? Ама че си тъпа!
До до въпроса
Дата на публикуване: 08.07.2016 08:17:42
Така е Ясно е ,че кметицата няма и понятие от образувание звукорежиссер,закони и други А че тези които трябва да имат понятие от тези неща са пълни тъпунгери заслугата е нейна.Но от държавната трапеза трудно се става!
Нагло и невъзпитано същество избрахте
Дата на публикуване: 08.07.2016 08:56:07
Най-наглото и безскрупулно отношение към града и отговорностите е, че внасят предложение за един милион лева неправилно похарчени от нея за сметка на града, а тя си е взела отпуск, пече си грозното туловище в Гърция, но и се снима и публикува снимки в социалните мрежи.
Само за това съветниците да искат оставка и, защото не изпълнява решенията, а прокурорите да се сезират защо харчи пари без разрешение
Цацаров
Дата на публикуване: 08.07.2016 08:57:29
Ще назнача проверка по случая!
До Цацаров
Дата на публикуване: 08.07.2016 14:48:27
И по селията
Иван
Дата на публикуване: 09.07.2016 15:23:10
Ако има Нобелова награда за \\\"тъпота\\\", то администрацията на общината ще е непреходният й носител.
Гражданин
Дата на публикуване: 10.07.2016 18:36:55
И за 33-и път няма да го приемат, ако общинските съветници са на мястото си!
Ан тъй
Дата на публикуване: 11.07.2016 22:58:18
И за 133-и път няма да го приемат, ако общинските съветници са на мястото си!
Наблюдаващ
Дата на публикуване: 11.07.2016 23:00:31
Община Козлодуй всеки момент ще фалира, само гледайте!
Кристиян
Дата на публикуване: 11.07.2016 23:02:31
А, изберете я, изберете я... такъв сеир гледам, че не е истина! Лъжи и само лъжи. Никакви признаци на интелект

зрител
Дата на публикуване: 12.07.2016 09:05:11
За съжаление сеирът който гледаме е на наш гръб. Тази община няма да издържи на простащината и тъпотията на \"НЕЩОТО\" и Рашкова! Това природно недоразумение ще фалира общината всеки момент! Взела си е 20-на хиляди от заплати, да си върви! Това е най голямата измет която някога е управлявала общината
До горния
Дата на публикуване: 12.07.2016 09:34:45
Само НЕЩОТО ли???!!...А \"вечните\" общинари?А гложенските манговци?
???????????
Дата на публикуване: 13.07.2016 23:37:05
щом са сложили Гл. специалист по бюджета Силвия - новоизлюпена уж висшистка, завършила вчера някакъв туризъм, ще ми отговаря за бюджет на общината, ясно до къде ще стигнеме, тази не знае на кой свят се намира, тази да не си мисли, че общината е дискотека.До вчера беше в вестника на Иво Симеонов и се махна, че и е трудно, а сега ще ми носи такава отговорност. Г-жо Николова, как назначавате такива пикли, тези знаят ли какво е бюджет на община? Дайте отговор
До ??????????
Дата на публикуване: 14.07.2016 00:46:00
А познайте кой е уредил силвето на този пост,

А Лиляна рашкова

Б Лиляна рашкова

В Лиляна рашкова
??????
Дата на публикуване: 14.07.2016 07:57:56
И двете са един дол дренки, след като такива работят в общината, не ще фалира, а ще се пропадне. Г-жо Николова, дайте отговор на хората, как може да назначавате такива, имат ли мозък за бюджет, имат ли представа какво е община? Искаме отговор.
мрън, мрън
Дата на публикуване: 14.07.2016 14:34:43
Реставрация за 10 000 лева на кораба „Радецки”
БРАВО, ВСИЧКО СЕ ВИЖДА КАКВО ПРАВИТЕ - ЗА ТРИ КУБИКА РЕНДОСАНИ ЧАМОВИ ДЪСКИ, ТРИ КИЛА ПИРОНИ И ТРИМА РАБОТНИКА ЗА ТРИ ДНИ РАБОТА - 10 000 ЛЕВА И ТО ОТ ДАРЕНИЯ. А СЕГА Десислава Ивайлова ДА ИСКА ФАКТУРИТЕ ЗА ВИДА НА ВЛОЖЕНИТЕ МАТЕРИАЛИ, ДА ДОКАЖАТ РАЗХОДИТЕ И ГИ ПУБЛИКУВАЙТЕ. ПРОВЕРКА НА МЯСТО НА КОРАБА И АКО ВСИЧКО Е ТОЧНО - ДОБРЕ. ДА ПОИСКА И ПУБЛИКУВА ОТЧЕТА ПРЕД Национален исторически музей. АКО НЯМАТ ЩЕ ИМ БЪДЕ ПОИСКАН.
Брендо
Дата на публикуване: 14.07.2016 17:25:05
Търпение, шофьорчето на Миме простото, докато няма кола за чупене/каране, ще сподели малко амфетки с кучъците, за да са по-дружелюбни, проблем няма.
Общинар
Дата на публикуване: 14.07.2016 17:27:03
Безпомощност, безпардонност, безпросветност, безперспективност и т. н беззззз, това е нивото на настоящите объркали се обитатели в община град Куузлудуй.
!!!
Дата на публикуване: 14.07.2016 19:30:18
Каквото и да казваме, няма подходящи думи, с които да сравним тези обитатели в общината.
М.Попова
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:38:34
Не разбирам опитите на тая госпожа , която седи на кметския стол да се представя за мислеща и за коректив на онова недоразумение, което я назначи и да продължава да стои на поста. Къде по-лесно и морално беше да си подаде оставката, отколкото да стои и да се гърчи по тоя начин. Излагация с бюджета и \"експертите\" й.....


Гражданин
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:43:29
Когото и да назначава кметицата в общината щом е от нейната \"черга\" все ще е нула пресечена.ЦЕРБ
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:44:55
Цецка,Цветанка,Цвета,Цветан.....цъфнали и вързали. Само Силва тъпата им липсваше на тия.ДО БОЙКО БОРИСОВ
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:50:47
Игри за второкласници. Преди време ПГ Герб искаше смени, Баце каза, че правителството работи добре и няма да има.
Сега той казва, че иска смени, те му казват, че правителството работи добре.

Милиционерска партия, имитираща свободомислие. БОЙКО, ела у Козлодуй да видиш тая кви ги върши и я смени и нея.
ЛЛЛ
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:54:13
Ако Бокича верно си хвърли оставката ако загуби изборите,реформаторите ще пръснат халката на кака Радка и драгалевската глутница от помияри.
Norman Gran
Дата на публикуване: 14.07.2016 21:59:51
Хи-хи!
Туй, герберастите, не спират да ме удивляват с плиткоумието си!
Що е ГЕРБ?
Това е Боко-\"човекът-правителство\"; \"човекът-парламентарна група\"; \"човекът-кукловод/говорител\"; човекът-............!
Човекът с главно \"Ч\"! (като накрая на думата \"тиквоЧ\".
............................
Останалите герберасти сте си просто пълнеж!
Оставка!
Дата на публикуване: 14.07.2016 22:01:54
Ми - нЕма как!
Перестройка, баце ...
След Стабилността, иначе казано - Застоят, неминуемо следва Перестройка ... Започвай с кадровите промени от Козлодуй. Тия много те излагат Боцко.
Цибров
Дата на публикуване: 14.07.2016 22:11:51
Когото и да смени Б.Б., няма да сгреши. Всички са за смяна в този кабинет. За делата на кметицата Бойко трябва да натисне и бутона \"undo\".
?
Дата на публикуване: 15.07.2016 20:25:08
Улица \"Христо Ботев\" кога ще бъде завършена?
Гражданин
Дата на публикуване: 19.07.2016 08:35:22
Верно много активна нищото просто, но за да \"оправя\" сгафилите си правилци, я Падянов, я шоферче, я Ангел Коларов и прочие....
КАТ
Дата на публикуване: 19.07.2016 08:39:31
Просто Мими да плати , като начало глобите на шофьори Орлови, пък тогава останалото.
Зависим
Дата на публикуване: 19.07.2016 08:43:16
Къде в общината харчат тревата и амфети, че да не се мотам из коридорите?
ГЕРП
Дата на публикуване: 19.07.2016 09:31:45
Целулита да си оправи бюджета преди да иде да се резили и във Венеция!
Роско Бийн
Дата на публикуване: 19.07.2016 09:33:05
Имайте малко търпение, отивам в нато и ще взема нищото да радва войничета.
Простата
Дата на публикуване: 19.07.2016 23:01:18
Тая М.Н. като я вида ми алармира простатата.


ДО ГЕРБ
Дата на публикуване: 19.07.2016 23:06:01
ЗАЩО ПОСТАВИХТЕ ТОВА ЖИТЕЙСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ТОЗИ ПОСТ? ТАЗИ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ПОД ПЪПА СИ, НИКОГА НЕМА ДА ВИДИ.


Кога ще приключи ремонтът по пътя за пристанището???
Дата на публикуване: 20.07.2016 08:14:40
Какво става с ремонта по улица \"Христо Ботев\"?
владимир
Дата на публикуване: 20.07.2016 11:00:51
той още не е започнал камо ли да приключи , защо разкъртиха бордюрите и оставиха всичко ?
29
Дата на публикуване: 20.07.2016 21:25:15
Скамейката с \'\'професионалисти\'\' е толкоз пълна в тая община, че само си връткат подлогите от място на място докато изпитват следващите дали качествено ще се подлагат....
Калоян
Дата на публикуване: 20.07.2016 21:30:52
А шофьора ще го вземе ли във Венеция да гребе лодката?
ДО ОБЩИНАТА
Дата на публикуване: 23.07.2016 19:07:25
Извинете, кога ще приключи ремонтът по пътя за пристанището?


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.