Компромисно решение за бюджета взе ОбС

17.06.2016
7 коментара | коментирай
Компромисно решение за бюджета взе ОбС

Съвършено различно от дискутираното само преди няколко дни решение взеха общинските съветници на нарочната си сесия вчера по отношение на актуализацията на бюджета с намаляването му с 1 341 466 лв. Въпреки че заседанието беше свикано само по върнати от кмета решения самата Маринела Николова не присъства на него. Припомняме, че става дума за сума, която е възстановено ДДС и неправомерно е включена в бюджета, тъй като подлежи на връщане на държавата. На предишното заседание на ОбС пък стана ясно, че парите вече са върнати, но пак без решение на ОбС. Този факт стана повод за ожесточени дебати и в крайна сметка се стигна до отхвърляне на  предложението на кмета Маринела Николова. Тя пък оспори това и поиска преразглеждане, дебатите по което на съвместното заседание на комисиите по законност и по финанси в понеделник ескалираха до размяна на остри реплики и никакви отстъпки.
Изненадващо преди началото на сесията вчера беше внесено предложение от председателя на ОбС Мая Занева, което стана повод да се коментира компромисен изход от патовата ситуация. По същество тя предложи да се намали само приходната част на бюджета, а разходната да се дискутира при отчета за шестмесечието, но съветникът Юлиян Тошев подчерта, че приходната и разходната част на бюджета трябва да равни и даде нова формулировка.
После обаче се задълба в процедурна неразбория, която съвсем обърка съветниците какво точно ще гласуват, като в крайна сметка първо гласуваха и приеха да изменят решението си от предходната сесия, с което отхвърлиха актуализацията. След половин час консултации и няколко редакции формулираха и крайното си решение, с което възложиха на кмета на общината едновременно с изготвянето на отчета за изпълнението на бюджета за полугодието да внесе аргументирано предложение за актуализацията му, като отчете неправилно планираните приходи  от 1 341 466 лв., възстановени на държавата без санкцията на ОбС.
Това решение беше прието с 19 гласа „ЗА“ и само един „Въздържал се“.
Десислава  Николова
 

Коментари
Бонус
Дата на публикуване: 17.06.2016 16:33:30
По случая кметицата като се появи да им раздаде бонуси!
.....
Дата на публикуване: 17.06.2016 18:56:14
Нивото на познание на общинския съвет се равнява с това на общинската администрация!
ОСТАВКА
Дата на публикуване: 18.06.2016 15:53:57
ОСТАВКА
!!!
Дата на публикуване: 19.06.2016 06:24:19
А защо никой от общинските съветници не пита от каква дейност на общината е това ДДС и защо да трябва да се връща на обратно-само защото някой чиновник е поискал ли?! Може би не е необходима корекция на бюджета, а да си искаме парите обратно т.к са неправомерно върнати, без законово основание и без решение за това на общинския съвет. А кметицата-да върви някъде другаде да греши-общината не е ПУЦ!
Влашка работа!
Дата на публикуване: 19.06.2016 07:55:32
Типична влашка неграмотна работа!
Главният
Дата на публикуване: 20.06.2016 21:32:56
Даааа, тази женица е много неадекватна и объркана... а е кмет на Козлодуй!
???
Дата на публикуване: 27.08.2016 12:40:55
Няма ли кой да спре вече тази Кметица да не сече поголовно дърветата?


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.