Спектакъл от огньове, светлина и заря в Бутан за празниците

04.12.2015
7 коментара | коментирай
Спектакъл от огньове, светлина и заря в Бутан за празниците

Тази вечер грейна и празничната елха в Бутан с традиционно общоселско тържество на площада. Малки и големи се събраха за празника и нетърпеливо очакваха запалването на коледните светлини и пристигането на дядо Коледа заедно с неговите незаменими помощници. С трепет и вълнение децата посрещнаха добрия старец, който зае почетно място на площада и проследи ефектната програма, подготвена от различни творчески формации на Бутан. Към празненството за настъпващите декемврийски празници се присъедини Маринела Николова - кмет на община Козлодуй, Огнемир Симов - кмет на кметство Хърлец, общински съветници и гости, дошли да уважат повода. 

Ивайло Иванов - кмет на кметство Бутан приветства множеството и пожела: "Уважаеми жители, скъпи гости, приемете моите най-сърдечни благопожелания за здраве, мир и благоденствие. Магията на Коледа е отново тук. Нека отворим сърцата ни за повече топлота, доброта и взаимно уважение. Коледа е празник на семейството и надеждата, на желанието животът ни да бъде по-ведър, домът ни по-уютен, а сърцата ни отворени за добри дела. Всяко коледно пожелание може да се сбъдне, ако истински вярваме в него. Нека през 2016 година да даряваме доброта и топлина на хората, които най-много се нуждаят от подкрепа. Нека бъдем позитивни, активни и градивни за повече ползотворни дела. Вярвам, че добрите намерения ще ни сплотят около коледния огън и заедно ще живеем в едно по-добро село! Весели празници!"

Кметът на общината Маринела Николова също приветства жителите на Бутан и поднесе своите благопожелания за празниците: "Уважаеми жители и гости на Бутан, в навечерието сме на коледните и новогодишни празници, които посрещаме с искрена надежда, че с тях тръгваме към едно добро и ново начало. Нека тези празници отворят сърцата ни към истинските ценности в живота. Нека има здраве, радост и благополучие във всеки дом и с общи усилия да извоюваме повече стабилност и сигурност. Весела Коледа! Благодатна и щастлива Нова година!"

След приветствията празникът продължи с истински спектакъл от огън и светлина, който представиха децата и юношите от най-новата група към читалището за въртене на огнен пой. Малките артисти впечатлиха публиката с огненото шоу, което вдигна настроението. В забавната програма не липсваха и българските народни танци и музика. С обратно броене огромната елха на селото засия с коледната си премяна, а вечерното набе над селото се озари от празничен фойерверк, който даде старт на декемврийските увеселения и угощения за Коледа и Нова година. Празникът завърши с изпълнения на духовата на Бутан и хора около буйната клада. И като на всеки празник гостите и жителите се подкрепиха с традиционна скара и чаша червено вино за здраве.

Влади Кръстева 

 

 

 

 

Коментари
как не ви е срам!
Дата на публикуване: 04.12.2015 20:58:16
Изборите свършиха, а вие продължавате
Нима в другите села нямаше празници?
Смешници!
Лидка
Дата на публикуване: 04.12.2015 21:26:22
Браво на тези деца!
Анон
Дата на публикуване: 05.12.2015 00:43:23
Огън момичета!
.......
Дата на публикуване: 05.12.2015 09:33:12
За цигансия Бутан статия колкото енциклопедия и снимки за цял албум!? А, за другите села и града едно голямо нищо!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Дата на публикуване: 05.12.2015 14:03:49
Само злоба у вас хора! Повечето неща са си за Козлодуй, а другите села да направят всичките тия неща, дето Бутан са направили и сигурно и тях ще включат. + това погледнете си кметовете, че нищо не правят за вас
Хахаха
Дата на публикуване: 10.12.2015 06:31:36
Той Бутански кмет \"много\"прави за вас! Раздава кебапчета и вино по празниците. С какво ви подобри живота? Колко дупки запълни? Назначи негови хора в кметството и толкова.
запълва дупки всякакви
Дата на публикуване: 11.01.2016 09:34:49
Кмета си е запълни дупките и в къщи и в кметството, дупки за запъване колкото искаш ама пълнителя не стига


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.