Празник за откриването на учебната година в Бутан

16.09.2015
4 коментара | коментирай
Празник за откриването на учебната година в Бутан
Ивайло Иванов изпрати малките възпитаници на ЦДГ „Първи юни“
 
Кметът на Бутан Ивайло Иванов откри учебната година в селото, приветствайки поверениците на целодневна детска градина „Първи юни“: „Пожелавам ви здраве и попътен вятър през новата учебна година. Грижа на кметството беше подобряване на условията в детската градина, за да може възпитаниците й да се чувстват добре на това място, а родителите да не са притеснени от условията, в които оставят своите деца“ – каза кметът на Бутан.
Ивайло Иванов подари на малчуганите занимателни книжки и допълни, че децата са истинското богатство на Бутан, пожелавайки на учители и ученици ползотворна съвместна работа в превръщането на новото поколение в личности с достойнство и ценности.
По повод първия учебен ден в детската градина беше организиран истински празник, с който най-малките жители на Бутан прекрачиха прага на забавачницата. С топли думи ги посрещна и директорът на ЦДГ „Първи юни“ – Мариана Димчевска, която повече от 15 години се грижи за институцията: „Отново детската градина призовава децата към игри и знание. Днес е най-хубавият ден – най-чистият, най-топлият, а най-красивите цветя са есенните – за учителя. Днес е 15 септември и вълнението ни е голямо. Нашето призвание е да посветим живота си на най-красивото на този свят – децата. Успешна и ползотворна нова  учебна година! Скъпи родители, благодаря Ви, че поверихте децата си на нас! Ще ги пазим и ще бдим над тях, ще ги обичаме и ще ги учим“.
Възпитаниците на градината си пожелаха всяка тяхна мечта да се сбъдне, изпращайки хартиен фенер с детските си послания към висините на утринното небе. След това прекрачиха прага на забавачницата заедно със своите учители, които ще са неотлъчно до тях през цялата година. В ЦДГ „Първи юни“ са записани 122 деца, които са разпределени в 5 групи. Най-многочислена е трета група – с 35 деца.
И родители, и учители високо оцениха усилията, положени през последните четири години за обновяването и ремонта на детската градина, плод на усилието на кмета на с. Бутан и неговия екип, за които добруването на децата и младите хора в селото са водещ приоритет. „Беше направен ремонт на основната сграда на детската градина, а в прилежащите зелени площи са поставени нови съоръжения за игри и забавления на децата, като тук искам да отбележа и заслугата на ДП „РАО“ за тези обновления. За външното саниране на сградата и подмяната на цялата дограма осигурихме външно финансиране, а кметство Бутан се погрижи за цялостния вътрешен ремонт на ЦДГ „Първи юни“ и беше изградено парно отопление. Смятам, че децата имат много добри условия за провеждане на учебно-занимателните процеси и за игри“ – обясни Ивайло Иванов. Той допълни, че като кмет и като баща много добре знае, че грижите за децата никога не свършват: „Искам децата на Бутан да имат всички предимства, които може да им осигурим. Ще се погрижим и за двата двора на градината – ще поставим още люлки и катерушки, подходящи заграждения на двора на основната сграда и филиала към нея и цялостно подобряване на материалната база и помагалата, които са в помощ на преподавателите и всички служители“. 
 
 
 
Коментари
един от селото
Дата на публикуване: 16.09.2015 15:03:25
Димчевска, Димчевска без Румен Маноев щяхте да имате ремонт на кукуво лято. Много бързо забравяте.
Мая
Дата на публикуване: 17.09.2015 01:03:54
А! Да видиш ти - селския началник не е ли отишъл в училище да открие учебната година :)
Смях:)
Навсякъде хората откриват УЧЕБНАТА ГОДИНИ В УЧИЛИЩА у наше село се открива в градина! Браво, бе!
ало
Дата на публикуване: 23.09.2015 14:41:14
пръвата снимка дечели сакаче е от училището беее
Началника
Дата на публикуване: 26.09.2015 18:11:56
Е нема как да отиде в училището там е жана и не е негов човек а пък димчевска му скача по свирката. Не го ли разбрахте това момиче че е по


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.