Надя Пагелска: Имам желание да възвърна старата слава на „Игор Курчатов“

14.11.2014
94 коментара | коментирай
Надя Пагелска:  Имам желание да възвърна старата слава на „Игор Курчатов“

Надя Пагелска: Имам желание да възвърна старата слава на „Игор Курчатов“

Надя Пагелска заема временно длъжността директор на ПГЯЕ „Игор Курчатов” в Козлодуй, където е учител вече 14 години. Тя е млада дама, която не скрива желанието си да възвърне „старата слава“ на училището и да го извади от изолацията, в която, според думите й, е изпаднало. Казва, че най-голямата й мотивация е, когато вижда, че децата имат желание да правят нещо заедно, когато възвръщат човешкото общуване по между си, което за жалост е останало позабравено. В навечерието на 40-годишния юбилей на техникума, ви представяме един непринуден разговор с младата и ентусиазирана директорка, оглавила училището, което нейният баща много харесвал и имал желание да запише непокорната си дъщеря.

Г-жо Пагелска, освен че сте преподавател и директор на техникума, какво можем да научим още за Вас?
Моят роден град е Свищов. Там работех като преподавател в едно училище, но след като излязох по майчинство останах безработна. Съпругът ми работеше в ТЕЦ“ Свилоза“. По негово предложение се преместихме тук преди 15 години. Той е от Оряхово и за това дойдохме в този край. Работата в Свищов не го удовлетворяваше и решихме, че тук, в Козлодуй ще можем да работим и аз и той. Пристигнахме в града през 2000 година. Кандидатствах за учител и тогавашната директорка Соня Илчева ме назначи на работа. Така, вече 14 години работя в това училище. Целия ми професионален път в този град е минал в техникума. Познавам проблемите му, болките му и желанието ми е то да покаже своята сила. Разбира се като всяко ново начало и моето бе трудно. Смених обстановката, приятелите си. Но на 10-тата година вече свикнах и се чувствах като у дома си. Намерих прекрасни хора и колеги с които да общувам. Дори смятам, че Козлодуй е един малък оазис и най-вече дава възможност на хората да намерят работа. Въпреки, че е малък град дава доста възможности и на децата.

След 14 години преподавателски стаж, промени ли се нещо когато заехте длъжността директор?
Разбира се ангажиментите ми станаха повече. Напрегнато е особено в началото на учебната година, когато всичко трябва да се сложи в ред и то в кратки срокове. Като учител ми бе по-спокойно, но приех длъжността с подкрепата на колегите, с които сме работили винаги прекрасно. Разбира се с подкрепата на семейството ми и заради доброто на училището. Обичам си работата и до сега винаги съм срещала разбиране.

Смятате ли да останете на този пост?
Убедена съм, че в тази сложна ситуация ще оцелея. Предстои Министерството на образованието да обяви конкурс за заемане длъжността директор в техникума. Нямам представа обаче кога ще се случи това. Но в момента съм на временен договор към МОН, ако спечеля конкурса ще бъда назначена вече на постоянна длъжност. За мой късмет имам възможността да участвам в нещо като тренировъчна подготовка за длъжността. Желанието ми е да покажа на обществото че ТЯЕ“Игор Курчатов“ дава качествено образование и подготвени кадри. Искам да върна славата, която то имаше едно време. Интересен е факта, че моя баща искаше да уча в това училище. Той беше работник във външна фирма, помагала за изграждане основите на централата и още от тогава той имаше желание да се запиша тук. Аз обаче отказвах. Но ето, че сега след толкова години, съдбата ме доведе в Козлодуй, а цялата ми практика премина именно тук.  Сега живея с проблемите на училището, знам името на всеки един ученик и ако има нужда от подкрепа то тя му се оказва. Пак подчертавам, всичко е с помощта на колегите. Благодарение и на разбирането и уважението, което получавам и от децата. Не спирам да се опитвам да търся съдействие и помощ от институциите, защото децата все пак идват тук по собствено желание и трябва да им се предложи адекватна обстановка. Миналата година работих с деца за подготовка за олимпиада, тази година те имат желание да се явим. Благодарение на хората които работят в това училище, техникума има много постижения, имаме успели ученици, за съжаление това рядко бе отразявано. 
Преди време бяхме малко изолирани, но поради добрата ни екипност и съдействие, техникумът по ядрена енергетика, отново възвръща позициите се. След разговор с г-жа Орлова, която дори бе наш гост на първия учебен ден, се надявам нещата да потръгнат и да не сме в изолация. Най-голямата ми мотивация е когато виждам, че децата искат да правят нещо заедно.

С какво ново може да се похвали гимназията?
Тази година с помощта на АЕЦ „Козлодуй” успях да направя изнесена квалификация на педагогическия персонал в Градешница. Изказвам благодарност към г-н Иван Генов, който оказа подкрепа и осигури спонсорство. Всъщност от както станах директор, колкото пъти опирах до него с проблеми свързани с ограничените финанси на училището, винаги съм срещала разбиране. Надявам се това да продължи и с г-н Ангелов, защото ние сме държавно училище към Министерството на образованието и сме на делегиран бюджет, за разлика от другите две училища, които са под опеката на общината. За мое огромно щастие тази година постъпиха двама нови колеги, на 24 и 30 години, които естествено съживиха колектива. Едната дама е наша възпитаничка, а другата пък е от Елхово, но се е омъжила тук. Те идват с такъв хъс на работа. Младия човек е пълен с енергия. Помага във всяка ситуация. Необременени са. Имат желание за поемане на допълнителни ангажименти.  Младите хора, които дойдоха работят с голямо желание и това се забелязва и от преподаватели и от ученици. А най-хубавото е, че има приемственост.
Тази година се възроди интереса към специалност ядрена енергетика. Направихме паралелка, която е с две специалности. От една страна възобновяеми енергийни източници и от друга страна ядрена топло енергетика. В новия випуск имаме записани 68 деца в 4 специалности, в три паралелки 9-ти клас. Бяхме 10 сега станахме 11 паралелки. Радвам се че има интерес към професионалното образование. Новият министър на образованието във временното правителство, каза, че до като тя е на този пост, ще обръща голямо внимание на професионалното образование. Надявам се и нейният наследник да продължава в същия дух, защото за жалост то е малко в застой.  Радва ме и факта, че доста наши възпитаници започнаха работа и в АЕЦ“Козлодуй“ благодарение на Бюрото по труда и програмата „Ново начало“.

Казвате, че искате да възвърнете позабравената слава на училището. Какъв път сте избрали за това?
Усилена работа и възможността за оказване на подкрепа и съдействие. Имаме доста проекти по които работим. Проект „Успех“, Проект за повишаване качеството на предлаганото професионално образование. Дълги години имаме добра комуникация с професионални училища във Франция. Месец ноември очакваме групата французи да посети нашето училище. Това всъщност е обмяна на успешни практики. Проекта се казва „Еразъм
плюс“. До миналата година се работеше по проекта „Леонардо да Винчи“, но двата се обединиха и работата продължава. Наши ученици от 11-ти клас провеждат производствената си практика във френско училище, като в последните 6 години работим с ново такова. Октомври месец ще направим отчет на дейността, свързана с миналогодишното посещение на наши възпитаници в чужбина. Друг много хубав проект е „Производствени практики“. Това дава възможност на децата да изкарат стаж в местна фирма, като дори трудът им се заплаща. От миналата година имаме нови две фирми, които желаят да приемат ученици. Много добро разбиране имаме от фирма „Сатком“, „Лавина“, „Огнян Димитров“ООД. Техникумът дава сертификат на децата, но фирмите осигуряват 240 часа прием при тях, което е от изключителна полза за нашите възпитаници, които имат възможност да попаднат в производствена среда, да наблюдават и участват в процеси и дори да получат и финансов стимул. Много се радвам и на една фирма от Гложене занимаваща се с иновации, която с голямо желание прие наши деца на летен стаж. Децата останаха много доволни от часовете прекарани там.

Има ли правилна формула, която да задържа децата и ги ангажира с учебния процес?
За миналата година имаме само един ученик отпаднал от образователната система, но той не пожела да посещава часовете въпреки опитите ни да постигнем обратното. С моите колеги сме заедно от 14 години. Всеки един от тях разбира и познава учениците си. Децата стават все по-модерни във всяко едно отношение, не говорим само за дрехи или технологии. Те имат друго мислене, по-напредничаво. Но знам, че независимо от годините на преподавателя, това всъщност е едно предизвикателство, с което всеки би могъл да се справи. В нашето училище е така. Всеки учител успява да възбуди интерес у децата към учебния процес, да ангажира децата. Почти всеки учител от обкръжението ми е и класен ръководител. Те живеят с проблемите на децата. Обгрижват ги. Както казах и на завършването тази година, вратите на училището са винаги отворени за децата. Дори се радваме, че постоянно имаме такива, които ни търсят, дори и след като са завършили за да ни зарадват със своите успехи. Това е показателно, че сме стигнали до тях и те ни търсят . Дълги години сме били канени на срещи на випуски и тези покани продължават да се отправят към нас.

Казвате – децата стават по-модерни. Последното предложение, което се обсъжда е да се завърнат униформите и да се забранят скъпите телефони в училище. Това с какво помага?
Специално тук няма толкова много деца със скъпи таблети или телефони. Но и не мисля, че това пречи на учебния процес. Когато родителите са близо до децата и провеждат правилните разговори и възпитание, не смятам, че забраната за скъпа техника ще оправи образованието ни. Разбира се ние не можем да оеднаквим децата, а и не би трябвало. Важно е децата да са възпитани, уважителни към учителите и да осъзнават какво учителите правят за тях. Когато училището среща нужната подкрепа от институции, деца, родители всичко се нарежда на мястото си.

Кои са най-честите проблеми пред учениците и в частност Вашите възпитаници?
Децата имат много и сложни проблеми пред себе си. За някои се грижат по-възрастните баба и дядо и тогава младите няма с кого да споделят. Хубавото е, че постоянно за съвет или помощ се обръщат към мен. За мой късмет имам педагогически съветник с когото общуват. Г-жа Тодорова е страхотен специалист, тя умее да предразполага децата, защото има и такива които са резервирани или се срамуват да споделят. Най-често има и финансови проблеми, с родители които остават без работа. Облекчаваме положението, като предлагаме безплатна карта за превоз. Има и родители, които живеят в чужбина, има и баби, които се интересуват от положението на внуците си и постоянно идват на разговори с нас, за да се осведомяват за това, как се развива детето. С доста ентусиазирани баби успяваме да върнем някои деца в училище. Най-критична е възрастта 9-ти 10-ти клас. Преминат ли тази възраст, вече всичко е по-спокойно и децата не са чак толкова изплашени, по улегнали са. Проект „Успех“ помогна на младите да общуват по между си, а те имат нужда да общуват, защото като че ли това го забравиха. Радвам се, че и тази година МОН даде възможност на децата да участват в този проект, като извън училищна форма. 

Благодаря за времето, което ми отделихте. През този час обаче телефонът Ви не спря да звъни поради ангажименти? Как успява да отпочива Надя Пагелска?
Обичам да съм сред природата. Така се зареждам. Смятам, че хората освен да са ангажирани с работата си, трябва да умеят и да се разтоварват. Винаги когато имам възможност пътувам. Благодарение на моя съпруг съм член на туристическото дружество към АЕЦ“Козлодуй което ми дава възможност да пътувам и посещавам красиви места. Обичам да отмарям с приятели. Да разговарям с тях. Често с приятелки караме велосипед. Отпочивам в планината. Всеки път, когато имам възможност излизам навън и ставам турист.

Габриела Георгиева 

Коментари
БРАВО!
Дата на публикуване: 15.11.2014 02:00:39
Браво!
ddddd
Дата на публикуване: 15.11.2014 08:27:48
kъде са тия без
платни карти.
Умна и красива!
Дата на публикуване: 15.11.2014 18:26:14
Браво на тази жена! Супер актуална, супер красива, завиждат й. Само напред и нагоре! От все сърце й желая желязна психика.
...
Дата на публикуване: 15.11.2014 18:37:27
Пожелай и и титаниева ... , за да удържи на всички щения от всички страни! Или да се научи да отказва! Завиждам и, ама не точно!
ГАЛЯ
Дата на публикуване: 15.11.2014 19:07:09
Пожелавам искрено успех на Надя Пагелска! Аз я помня от времето когато бях 10 клас през далечната 2001 година.Тогава тя ми водеше практика.Попътен вятър на всички Ваши начинания!
В.Б.
Дата на публикуване: 15.11.2014 19:38:22
Завистта и злобата са лоши качества. На какво ще удържи, и на какви щения, си е лично неин проблем и лично пространство. Красива, умна, успяла е Пагелска. Интелигентна и с добро възпитание, а завистта си я запазете да се дразните Вас самите, не ни я пускайте във форума на всички. Щом някой иска да й каже нещо на Пагелска, защо не си напише имената като съвестен гражданин и да си предяви претенциите и забележките? Мишки такива, завистливи и злобни, а забравих да добавя, че сте анонимни, защото сте лицемери и страхливци. Успех на тази жена! И дано в бъдеще все повече и повече млади хора да стават ръководители!
:)))))))
Дата на публикуване: 16.11.2014 09:58:02
Браво!
Мишки такива, завистливи и злобни, а забравих да добавя, че сте анонимни, защото сте лицемери и страхливци.
Дата на публикуване: 16.11.2014 10:50:49
Мишки такива, завистливи и злобни, а забравих да добавя, че сте анонимни, защото сте лицемери и страхливци.
Много мишки с малки пишки
Дата на публикуване: 16.11.2014 11:05:37
Когато някои иска да каже или да критикува нещо, нека си напише имената и да се покаже, а не да се крие като мишка!
Емил Петров
Дата на публикуване: 16.11.2014 11:07:35
Завистта е сериозно душевно заболяване!
Емил
Дата на публикуване: 16.11.2014 16:10:06
преподавала ми е страхотен човек е и е 100 процента повече амбицирана от предишната директорка Спасова желая ви успех
Н.Генчев
Дата на публикуване: 16.11.2014 20:47:12
Поздравления и успех !
Професия-Учител!
Дата на публикуване: 18.11.2014 00:03:12
Има професии, които трябва малко повече да пазят реномето си, ако имат претенции за уважението на обществото към тях!
анонимен
Дата на публикуване: 21.11.2014 16:20:14
Сигурно тя самата е написала всичките позитивни коментари за себе си...
Мая
Дата на публикуване: 21.11.2014 16:50:28
Поздравления за амбициите!
боже, боже
Дата на публикуване: 21.11.2014 16:56:35
Техникума не помни по- прост и по- бос директор в цялата си история досега!!!
ученик
Дата на публикуване: 21.11.2014 16:58:24
еее, ама с нас е мнооооого добра :)))))
родител
Дата на публикуване: 21.11.2014 18:44:56
Пагелска, осъзнай се! Живееш в някакъв свой измислен свят, в който нещата са \" цветя и рози\", а не искаш да видиш истинската действителност! Всъщност нещата са много зле- училището се управлява от изключително некомпетентен човек, който даже не може да работи с компютър ( и затова всъщност \" младите и амбициозни нови колежки\" биват използвани постоянно да ти вършат работата, когато опре до компютър). Освен това повечето от учениците ти имат сериозни проблеми ,отнасящи се до забранени за употреба в РБ вещества ( ти сама можеш да се сетиш за какво става въпрос). Изпуснала си нещата още от самото начало. Не те бива за нищо, камо ли за директор!!!
М.И. / до родител /
Дата на публикуване: 21.11.2014 18:57:27
Пагелска не е виновна че вие сте разпуснали децата си и им позволявате да употребяват \'забранени за употреба в РБ вещества\' !!
Къци
Дата на публикуване: 21.11.2014 21:41:37
Децата са на училище 5-6 часа. През останалото време, възпитанието е в ръцете на родителите....
А от родител, пътуващ за работа,сутрин в колоната автомобили, и хвърляйки си фаса на шосето, или изтръсквайки си пепелника на колата на паркинга,какво да очакваш?! А се вози в автомобил за 40-50 х.лв. Е, само ТУК го има.
?
Дата на публикуване: 21.11.2014 22:11:14
?
На прост човек...
Дата на публикуване: 22.11.2014 02:49:44
... децата не очаквай да са гениални, нали?
:)))
Дата на публикуване: 22.11.2014 10:10:33
Типична българска селяндурщина в коментарите тук. Много..бивш ученик
Дата на публикуване: 22.11.2014 12:27:27
Ква селяндурщина ма? Това си е самата истина- бил съм на тия практики и знам. Само отиваш да се подпишеш и си тръгваш. Ей, пичове ако останете на изпит при Тацинска или при Бригита не се притеснявайте, вкарват вътре оная новата и ви дава отговорите...
онзи
Дата на публикуване: 02.12.2014 14:16:35
Трите точки...плъх такъв пак се изказваш неподготвен и не и треба титаниева нея я даи на маика ти а пък неината си е добра и не е от сапун че да се изтърка
Родител
Дата на публикуване: 02.12.2014 15:14:09
Положението в техникума навярно е наистина много зле, щом опряха до Пагелска за директор. Нима няма по-качествен учител в целия техникум? Надявам се на предстоящия конкурс нещата да си дойдат на място и грешката Пагелска да освободи директорския пост.
Анонимен
Дата на публикуване: 05.12.2014 13:46:09
Ученик счупи пръст на учителка в ПГЯЕ и Надя Пагелска не й даде да ползва болничен като трудова злополука.

Дотук стигна добрата госпожа директорка, която иска да издигне авторитета на училището, че учениците започнаха да посягат на своите учители, защото знаят, че последствия за тях няма да има!
Анонимен
Дата на публикуване: 05.12.2014 13:48:27
Дисциплината в ПГЯЕ е под всякакво ниво.
Авторитетът на училището не се издига, а се засилва все повече агресията!
Анонимен
Дата на публикуване: 05.12.2014 13:49:43
Новата добра директорка предлага общежитие на учениците без парно и топла вода.

Как ще коментирате това?
Анонимен
Дата на публикуване: 05.12.2014 13:59:20
Пагелска е хубава, но не става и не струва за нищо... Няма по-голяма кифла от нея в света!
.........
Дата на публикуване: 05.12.2014 14:21:20
Тук май яко пишат госпожи от училището които ревнуват!:)
Анонимен
Дата на публикуване: 05.12.2014 18:25:27
От какво ли може да ревнуват тия госпожи?! За красотата на Пагелска може да се спори... Но не красотата се гледа в един директор. От него се иска да обединява своя колектив, а не с неадекватните си действия да го разединява. От един директор се иска да е стриктен и да умее да ръководи колектива си. Къде е тая стриктност при Пагелска?! Не може да правиш забележки на хората за нередни неща и в същото време ти самият да ги вършиш още по- нередни...Най- малкото, което трябва да умее един съвременен директор, е да може да работи на компютър, което \"великата Пагелска\" изобщо не умее. Недопустимо е да стане такъв инцидент в у-ще, госпожата да пострада от ученик, да си донесе болничен с трудова злополука, и Пагелска настоятелно (смятайте ЗАПЛАШИТЕЛНО) да я кара да го подмени. Недопустимо е да стават такива неща в училище и директорката да се опитва по всякакъв възможен начин да ги потули...Ка смятате, че се работи в такава среда?!
ЛЛЛ
Дата на публикуване: 05.12.2014 18:28:07
МНОГО ЗАВИЖДАТЕ, ЕЙЙЙЙЙ МИШКИИИИИ..
Л
Дата на публикуване: 05.12.2014 20:43:11
АКО НЕ ПИШЕ НЯКОЯ ЗАВИСТЛИВА КОЛЕЖКА НА ПАГЕЛСКА,... ТЕ НА
ХА-ХА
Дата на публикуване: 05.12.2014 23:32:13
АКО НЕ ОТГОВАРЯ ПЪК НЯКОE ОТ ПРОТЕЖЕТAТА НА ПАГЕЛСКА,...ТЕ НА
Василев
Дата на публикуване: 06.12.2014 00:07:15
А коя е учителката със счупения пръст ?
?
Дата на публикуване: 06.12.2014 09:29:02
Oбщежитие на учениците без парно и топла вода?

Как ще коментирате това?
?
Дата на публикуване: 06.12.2014 11:46:26
Много ми е чудно за какво може да се завижда на тази директорка .
?
Дата на публикуване: 06.12.2014 11:46:35
Много ми е чудно за какво може да се завижда на тази директорка .
възмутен
Дата на публикуване: 06.12.2014 11:47:13
До Василев- Няма значение коя е учителката със счупения пръст. Има значение това, че тя е бездушна и се поддаде на натиска от страна на Пагелска да си подмени болничния, в който беше написано трудова злополука...Такива бездушни хора заслужават да им бъде счупена главата, а не пръста. Което по всяка вероятност и ще се случи...
?
Дата на публикуване: 06.12.2014 12:36:51
И понеже стана въпрос за общежитието, в което няма парно и топла вода, да добавим и това, че една от възпитателките, които се грижат за живота и здравето на вашите деца, е ЧИСТАЧКАТА Елза...
Василев
Дата на публикуване: 06.12.2014 18:55:14
До \"възмутен\" защо да няма значение коя е ..има разбира се. По този начин потулвате нещата. А колкото до това, че ревете и се възмущавате от Пагелска като директор или учител, има инспекторат за тая работа докладвайте за случая и въпросната учителка. А щом пък сте толкоз запознати явно има и преки свидетели на случая и ще ви е много по лесно да докажете истината. А за Пагелска преподавала ми е и честно казано като човек и учител се държи коректно. Не си мислете че я защитавам по някакъв начин, просто изразявам мнение... а и проблемите в ПГЯЕ не са от вчера и днес, по времето на С. Мондашка имаше доооста шмекерлъци ако мога така да се изразя. За доста случки мога да разкажа, но така взимам страна за това предпочитам да съм наблюдател. Айде със здраве и весели празници !
?
Дата на публикуване: 07.12.2014 01:41:28
А коя е учителката със счупения пръст ?
за ?
Дата на публикуване: 07.12.2014 12:09:55
казва се Христова
:)))))))
Дата на публикуване: 07.12.2014 12:51:14
Значи, тя пише гадните коментари срещу Пагелска!
?
Дата на публикуване: 07.12.2014 13:47:48
?
бб
Дата на публикуване: 07.12.2014 14:53:16
Докога ще ни занимавате с тази кифла???
?
Дата на публикуване: 07.12.2014 15:23:09
Мисля, че тази кифла ще е от най-вкусните..
Анонимен
Дата на публикуване: 07.12.2014 17:25:07
Не е важно коя е учителката със счупения пръст. Учителката можеше и да е всяка друга на нейно място.

По-важно е кой е ученикът, който й е счупил пръстта, а той е Велизар от 10 клас.
Анонимен
Дата на публикуване: 07.12.2014 17:26:34
Исках да кажа \"...който й е счупил пръста\"
:)))))))
Дата на публикуване: 07.12.2014 17:34:14
Велизар от 10 клас? На чии ора е тоя?
?
Дата на публикуване: 07.12.2014 19:15:14
?
Йо-Йо
Дата на публикуване: 07.12.2014 19:15:49
Христова?
И сега какво..?
Дата на публикуване: 07.12.2014 19:45:39
?
Как не ви е срам?
Дата на публикуване: 07.12.2014 20:43:48
Как не ви е срам?
nqkoj
Дата на публикуване: 07.12.2014 22:17:48
От кво да ни е срам? Да се срамуват тези които го правят.
Ние учениците от къде да знаем дали е донесла болничен или не е. Това го знае секретарката, директорката или даскалите. Значи те пишат че е подменен и в новия не пише трудава злополука. Страх ги е сигурно да нема проверки от рио-то или инспекцията по труда. Не е ли така?
nqkoj
Дата на публикуване: 07.12.2014 22:18:59
От кво да ни е срам? Да се срамуват тези които го правят.
Ние учениците от къде да знаем дали е донесла болничен или не е. Това го знае секретарката, директорката или даскалите. Значи те пишат че е подменен и в новия не пише трудава злополука. Страх ги е сигурно да нема проверки от рио-то или инспекцията по труда. Не е ли така?
ТРИФОН
Дата на публикуване: 07.12.2014 23:04:38
3лобеете и завиждате на Пагелска!
Авгиеви обори не се чистят лесно!
Дата на публикуване: 07.12.2014 23:05:05
Авгиеви обори не се чистят лесно!
да
Дата на публикуване: 07.12.2014 23:38:50
Така е, не се почистват лесно, но сегашната директорка не се и опитва да го направи. Напротив, още повече затъва!!!
do Авгиеви обори не се чистят лесно!
Дата на публикуване: 07.12.2014 23:43:13
Чистенето трябва да започне с амортизирания и тъпчеш на едно място персонал.....
до Трифон
Дата на публикуване: 07.12.2014 23:57:57
Кажете за какво да се завижда на такъв некадърен директор-нищо не знае,ама не се и старае да прочете и научи нещо.Училището в момента е на автопилот.Добре че е секретарката да и движи нещата.
смях в залата
Дата на публикуване: 08.12.2014 00:13:31
Най-удобно е ЗАВИЖДАТ ;)
И на Баракова така и завиждали в парламента...:-D
смях в залата
Дата на публикуване: 08.12.2014 00:13:36
Най-удобно е ЗАВИЖДАТ ;)
И на Баракова така и завиждали в парламента...:-D
Анонимен
Дата на публикуване: 08.12.2014 06:42:55
Само завиждаме на Пагелска за красотата й...
За ума, разума, душата, сърцето и поведението й никога няма да завиждаме, понеже няма нито едно от тези освен последното.
каква КРАСОТА???
Дата на публикуване: 08.12.2014 18:06:35
Директорът е институция и трябва да пази определен модел на поведение и общуване, за да си тежи на мястото! Авторитет, знания, умения, доброта, мъдрост, достойнство, ДУХОВНА КРАСОТА и още и още.....все непознати за директорката на това училище качества.
А сравнението с А.Баракова е много уместно в случая ;)

?
Дата на публикуване: 08.12.2014 22:56:36
Велизар от 10 клас? На чии ора е тоя?
Бай Ганьо
Дата на публикуване: 08.12.2014 23:39:59
Срамота e да пишете долни глупости. Е като не успявате по друг начин.. това не е правилният път.
az
Дата на публикуване: 09.12.2014 09:47:43
...е истината. когато се оказва написана за нас или близки хора и има такъв характер винаги е горчива....
гражданин
Дата на публикуване: 10.12.2014 16:52:49
Всичко написано под това интервю е много обезпокоително,особено когато става въпрос за децата ни.
Интересно,инспекторатът във Враца дали е наясно със случващото се в това училище.
И друго-знае ли се кой е \"любезния\" лекар подменил болничния на госпожата със счупения пръст?
?
Дата на публикуване: 10.12.2014 20:18:00
?
До Анонимен
Дата на публикуване: 11.12.2014 09:20:26
До Анонимен
Ты дурак?


Дурак
Дата на публикуване: 11.12.2014 09:39:04
Дурак
Анонимен
Дата на публикуване: 12.12.2014 13:25:52
На какъв език ми говориш бе... Какво означава \"Тьи дурак\"
ученик
Дата на публикуване: 12.12.2014 16:20:05
А вчера Пагелска ни разказва какво е пушила в Холандия хахаха
Анонимен
Дата на публикуване: 13.12.2014 08:49:27
Пагелска, вече си възвърнала старата слава на училището с твоите глупости.
...
Дата на публикуване: 13.12.2014 11:29:37
Госпожата е супер.
?
Дата на публикуване: 13.12.2014 18:01:16
Супер е, Разбира се! Но се намериха и завистници, които започнаха да злосторничат спрямо Пагелска.
аэе
Дата на публикуване: 28.12.2014 13:39:05
Коментарът е изтрит. Писането на кирилица е задължително.
#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*##*#*#*#*#
Дата на публикуване: 31.12.2014 06:49:12
Никога няма да се върне славата на това училище !
Аз
Дата на публикуване: 31.12.2014 09:06:14
Прекалявате вече.
-+-+-+-+-+-+-+-
Дата на публикуване: 31.12.2014 12:02:10
Докато продължавате да не си гледате работата не мърливо така ще става с това училище! Нищо чудно и без ученици да останете.
Георгиев
Дата на публикуване: 02.01.2015 14:43:16
Тази жена заслужава уважение ,най-малко за амбицията и желанието си в тая ненормална държава
В.Б.
Дата на публикуване: 02.01.2015 15:27:47
Toчно така, Пагелска заслужава уважение!!!
Мирослав Чипев
Дата на публикуване: 08.01.2015 08:50:53
Браво и успех в бъдещето! Според мен обаче, трябва да се направи сериозен ремонт на самата сграда и за целта трябва да се изготвят нужните проекти и да се тръгне по нишата - \"АЕЦ Козлодуй\" - общ. Козлодуй... Не може и не трябва да се допуска това състояние, в което е училището в момента! Дано се справите!
peltaka
Дата на публикуване: 09.01.2015 12:59:52
Коментарът е изтрит.
Йо-Йо
Дата на публикуване: 09.01.2015 13:02:56
Диваци
Родител
Дата на публикуване: 09.03.2015 12:52:16
Гледам, чета и не вярвам на очите си ! Възможно ли е да се пишат толкова много небивалици изпълнени с омраза и жлъч ? Как си представяте, че един болничен ще бъде подменен с друг ?!? Първото, което е: че самият лекар няма да си завре \"таралеж в гащите\" и второ: самата учителка и секретарката няма да го позволят ! А отгоре на това тези наши учители, които се крият зад такива анонимки и пишат разни глупости, как утре ще погледнат децата си в очите и ще ги учат на морал ? Ето от къде трядбва Пагелска да тръгне с чистката си: от тези свои т.нар. \"колежки\" ! Според мен няма значение кое е детето или госпожата ! Важното е, че тези педагози в училището вместо да си гледат работата, те насърчават децата да застанат едно срещу друго ! Вместо да се злослови, или пишат разни глупости, които отгоре на това са със скрити \"имена\" , да седнат и да се замислят какво правят, че това тяхно държание принизява учителската професия до боклукчийската !!! Според мен трябва сериозна чистка между учителите и да се започне с тези, които се занимават с тези глупости, както тук , така и в училището !!! Защото в противен случай ще си преместя детето, независимо, че е в специална паралелка !!!
Родител
Дата на публикуване: 09.03.2015 13:08:38
Гледам, чета и не вярвам на очите си ! Възможно ли е да се пишат толкова много небивалици изпълнени с омраза и жлъч ? Как си представяте, че един болничен ще бъде подменен с друг ?!? Първото, което е: че самият лекар няма да си завре \"таралеж в гащите\" и второ: самата учителка и секретарката няма да го позволят ! А отгоре на това тези наши учители, които се крият зад такива анонимки и пишат разни глупости, как утре ще погледнат децата си в очите и ще ги учат на морал ? Ето от къде трядбва Пагелска да тръгне с чистката си: от тези свои т.нар. \"колежки\" ! Според мен няма значение кое е детето или госпожата ! Важното е, че тези педагози в училището вместо да си гледат работата, те насърчават децата да застанат едно срещу друго ! Вместо да се злослови, или пишат разни глупости, които отгоре на това са със скрити \"имена\" , да седнат и да се замислят какво правят, че това тяхно държание принизява учителската професия до боклукчийската !!! Според мен трябва сериозна чистка между учителите и да се започне с тези, които се занимават с тези глупости, както тук , така и в училището !!! Защото в противен случай ще си преместя детето, независимо, че е в специална паралелка !!!
Родител
Дата на публикуване: 09.03.2015 13:09:01
Гледам, чета и не вярвам на очите си ! Възможно ли е да се пишат толкова много небивалици изпълнени с омраза и жлъч ? Как си представяте, че един болничен ще бъде подменен с друг ?!? Първото, което е: че самият лекар няма да си завре \"таралеж в гащите\" и второ: самата учителка и секретарката няма да го позволят ! А отгоре на това тези наши учители, които се крият зад такива анонимки и пишат разни глупости, как утре ще погледнат децата си в очите и ще ги учат на морал ? Ето от къде трядбва Пагелска да тръгне с чистката си: от тези свои т.нар. \"колежки\" ! Според мен няма значение кое е детето или госпожата ! Важното е, че тези педагози в училището вместо да си гледат работата, те насърчават децата да застанат едно срещу друго ! Вместо да се злослови, или пишат разни глупости, които отгоре на това са със скрити \"имена\" , да седнат и да се замислят какво правят, че това тяхно държание принизява учителската професия до боклукчийската !!! Според мен трябва сериозна чистка между учителите и да се започне с тези, които се занимават с тези глупости, както тук , така и в училището !!! Защото в противен случай ще си преместя детето, независимо, че е в специална паралелка !!!
някой запознат до Родител
Дата на публикуване: 10.03.2015 23:07:31
И да вярваш и да не вярваш на очите си Пагелска вече не е директор от днес.
Хайде сега да видим дали ще си преместиш детето от специалната паралелка!
То само с подскоци не става. Сигурно трябва и да се знаят доста неща за да се управлява училището, а не само да говориш празни приказки, да слушаш съветите на \"свойте хора\" и да се правиш на велик без да мислиш.
Е........Пагелска докато да върнеш славата и.... те изритаха. Явно доста хора и то добре са ти помогнали.
аз
Дата на публикуване: 20.04.2015 16:27:07
Пагелска ,ако и го вденем ше и се издуят вените на челото
СМЕХУРКО
Дата на публикуване: 05.07.2016 11:17:21
Пагелска,питай си п.тк.та,и се не ядосвай с пустиняци ,ти си свеж и точен човек а тия завистници са сдухани гниляци,мани ги тия.
До Ученик
Дата на публикуване: 14.01.2017 00:49:22
Да бе...


Коментирай

Име

E-mail

Коментирай

Запознах се с условиятa за писане на коментари

* Сайтът не носи отговорност за публикуваните читателски коментари

ВИЖ TV

РАДИО "РИВЪР ФМ" - ТВОЯТ РИТЪМ!

TV програма
В момента програмата на Виж ТВ се актуализира. В най-скоро време ще бъде достъпна и на www.kozloduy-bg.info


Изтеглете вестника в .pdf формат.